Foci

Csak a sima spanyol siker nem lenne meglepetés

Iker Casillas (iker casillas, )
Iker Casillas (iker casillas, )

A címvédő spanyol labdarúgó-válogatott Írország ellen lép pályára csütörtökön az Eb-n, vagy gólkülönbséget javít, vagy leég.

Spanyolország egy meglepően egységes és szervezett olasz válogatott ellen lépett pályára az Európa-bajnokság első körében, akkor 1-1-es döntetlen született. Ez nem jelent semmit még, hiszen Svájc például a 2010-es vb nyitófordulójában 1-0-ra megverte Casillasékat, az aranyérem végül mégis a spanyoloké lett.

Ugyanakkor amennyiben nem sikerül megverni a horvátok ellen 3-1-es vereséget szenvedő íreket, már sokkal nagyobb lenne a baj.

“Minden találkozásunk alkalmával aggódom, mert Írország nem intézhető el egy legyintéssel. Magas, erős játékosai vannak, a széleken erősek. Nehéz dolgunk lesz, de mint mindig, ezúttal is bízunk abban, hogy úrrá leszünk a nehézségeken és győzünk” – mondta Vicente del Bosque, a spanyolok kapitánya, aki beszélt a csapat immár 16 meccses veretlenségi sorozatáról is.

“Ez egy olyan játék, ahol nyerhetünk, döntetlent érhetünk el, és ki is kaphatunk. Én csak egyet tudok, készen állunk a találkozóra” – tette hozzá.

“Igen, nyerhetünk, miért is ne?” – tette fel a plátói kérdést Giovanni Trapattoni, az írek olasz kapitánya, majd folytatta előretekintését: “Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen topjátékosokból áll a spanyol csapat, de nézzük csak meg a legutóbbi BL-döntőt, ahol a Bayern München volt a favorit, és mégis elbukott a 20-1-es szögletaránya ellenére is.A futballban minden lehetséges”.

Az írek 14 veretlen meccs után kaptak ki a horvátoktól Poznanban: “Már túltettük magunkat a vereségen, a legutóbbi edzésen soha nem látott elszántságot láttam a srácok arcán. Reménykedünk, elsősorban a középpályán kell megfognunk a spanyolokat” – így Trap.

Labdarúgó-Eb, C csoport, 2. forduló

Spanyolország-Írország – 20 óra 45 perc, M1

Gdansk, Arena Gdansk, Vezeti: Pedro Proenca (portugál)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik