Foci

Thiago Silva rekordösszegért igazolhat a PSG-hez

Thiago-Silva(210x140)(1).jpg (thiago silva, )
Thiago-Silva(210x140)(1).jpg (thiago silva, )

Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgócsapatának elnöke bejelentette, hogy Thiago Silva a Paris Saint-Germain-hez igazol.

Silvio Berlusconi szerda délután nyilvánosságra hozta, hogy Thiago Silvától rekordösszegű 46 millió euróért válik meg a milánói alakulat. Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója kedden érkezett a francia fővárosba, hogy a PSG klubvezetésével tárgyaljon a brazil bekk átigazolásáról.

A felek rendkívül gyorsan megállapodtak, hiszen szinte egy nap sem telt el, hogy a két együttes megegyezett a transzferről.

„Nem tudtam nem eladni Thiago Silvát – nyilatkozott Berlusconi a La Stampa című olasz lapnak. – A számok beszélnek, és ezt a 46 millió eurós ajánlatott nem lehetett elutasítani”.

A 27 éves hátvéd négy éves szerződést köt a párizsiakkal. Hatalmas átigazolási összege rekordot jelent a francia élvonalban. Az eddigi csúcs Javier Pastore ára volt, akiért 42 millió eurót volt hajlandó kifizetni a PSG a Palermónak 2011 nyarán.

Nem csak a transzfer díja, de a játékos fizetése is rekordmértékű lehet. Olasz információk szerint évi kilenc millió euróval gazdagodhat a dél-amerikai futballista, amely túlszárnyalja Carlo Ancelottit, a francia futballvilág jelenlegi kereseti csúcstartóját. A PSG menedzserének évi hat millió euró a fizetése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik