Foci

Névszavazás az új nemzeti stadionról

Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)
Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)

Egy internetes oldalon bárki szavazhat az új nemzeti stadion nevére az ötfelkínált lehetőségek közül.

Puskás Ferenc Stadion, Kocsis Sándor Stadion, Nemzeti Stadion, Nemzeti Aréna és Németh Imre Stadion. Az öt lehetőség egyikére lehet leadni a voksokat ezen az internetes oldalon. Jelenleg toronymagasan, 73%-kal a Puskás Ferenc Stadion vezet.

A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos Vígh László szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg azokat az ötletpályázatokat várják, amelyek a stadion megközelíthetőségéről, parkolási lehetőségekről, illetve az ezekhez kapcsolódó szempontokról szólnak. Ennek lezárása után írják ki a tervpályázatot, s 2013 végén megtörténik a kivitelező kiválasztása.   

“A nemzetközi tapasztalok szerint egy ilyen stadion 24-28 hónap alatt épül fel, de mi úgy tervezzük, hogy rövidebb idő alatt kész leszünk, így 2016 elején megtörténhet az átadás.” – fogalmazott Vígh.

A kormánybiztos elmondta: a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion állapotfelmérésével kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll, ha ez megtörténik, szakemberek vizsgálják majd meg az egyelőre lezárt felső karéjt, amelyet a tervek szerint felújítanának. Hozzátette: a tervek szerint az idén a középső szakasz renoválása elkészül, s a magyar labdarúgó-válogatott az őszi világbajnoki selejtezőket már több mint 42 ezer néző előtt játszhatja.

A szombaton sorra kerülő Múzeumok Éjszakája programsorozathoz ezúttal a Puskás Ferenc Stadion is csatlakozik, a Stadion története című kiállítás délelőtt 10 órától lesz látogatható. Délután 5-től a stadion gyepén is lesznek programok, többek között pályára lép az atlantai olimpián szerepelt magyar futballválogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik