Foci

Németország is elpáholta Hollandiát

Mario-Gomez(210x140)(2).jpg (mario gomez, )
Mario-Gomez(210x140)(2).jpg (mario gomez, )

Németország Mario Gomez duplájával győzte le 2-1-re Hollandiát a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Az oranje ezzel a kiesés szélére került.

Jó iramban kezdődött a szerda esti mérkőzés, az első nagy lehetőség pedig a hollandok előtt adódott, Robin van Persie bevetődve leadott lövését azonban fogta Manuel Neuer. Ezt követően már inkább a németek voltak aktívabbak támadásban, majd a 24. percben egy szép akció végén Bastian Schweisteiger szöktette Mario Gomezt, a Bayern München támadója gyönyörűen vette át a labdát, majd közelről a hálóba lőtt.

Kicsit megfogta a bekapott gól az oranjét, az első felvonás hajrájában pedig tovább nőt a különbség, Gomez ezúttal kapásból lőtt a hosszú felsőbe, így a Dániától vereséget szenvedő Hollandia a padlóra került.

Fordulás után lassabb lett a tempó, Bert van Marwijk fiai nem igazán találták a fogást a német csapaton, sőt, ha nincsenek Marteen Stekelenburg bravúrjai, már korán eldőlhetett volna a rangadó. A 73. percben aztán olyat láthattunk, amit ezen az Eb-n eddig még nem: gólt lőtt Hollandia. Van Persie Wesley Sneijder passza után ragasztott méretes gólt Neuer kapujába.

Felpörögtek ettől az események, a hollandok megérezték a vérszagot, míg a németek joggal bízhattak egy újabb találatban, mivel az ellenfél már rendre kinyílt hátul. A hajrában Stekelenburg hozott össze majdnem egy gólt a Nationalelfnek, ám szerencsésen megúszta, hogy a saját tizenhatosán belül eladta a labdát. Az eredmény már nem változott, 2-1-es német győzelem lett a vége.

A találkozó góljai:


Németország így hat ponttal a B csoport élén áll, Dániának és Portugáliának 3-3 egysége van, míg Hollandia eddig mindkét meccsét elveszítette. Ugyan papíron még megvan az esélye az oranjénak a továbbjutásra, ám a 2010-es világbajnokság ezüstérmese rendkívül nehéz helyzetből várja az utolsó, harmadik fordulót, ahol ráadásul a luzitán gárda lesz az ellenfele.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a holland-német meccs legfontosabb megmozdulásairól.

A játéknap másik mérkőzésén Portugália hatalmas izgalmak közepette győzte le 3-2-re Dániát.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 2. forduló, B csoport

Harkiv, Metaliszt Stadion, 30 000 néző. Vezette: Eriksson (svéd)

Hollandia – Németország 1-2 (0-2)

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems – N. de Jong, Van Bommel (Van der Vaart, a szünetben) – Robben (Kuyt, 83.), Sneijder, Afellay (Huntelaar, a szünetben) – Van Persie Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

Németország: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger -Müller, Özil (Kroos, 80.), Podolski – Gomez (Klose, 72.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Gólszerző: Van Persie (73.), ill. Gomez (24., 38.)

Sárga lap: N. de Jong (80.), Willems (91.) illetve Boateng (87.)

A csoport állása:
1. Németország    2   2   –   –   3-1  6 pont
2. Dánia           2   1   –   1   3-3  3 pont
Portugália      2   1   –   1   3-3  3 pont
4. Hollandia       2   –   –   2   1-3  0 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik