Foci

Advocaat: 40 ezer ember komoly előnyt jelent

dick advocaat (dick advocaat, )
dick advocaat (dick advocaat, )

Franciszek Smuda a lengyel kapitány örül a döntetlennek, míg kollégája Dick Advocaat csalódott, hogy nem használták ki jobban a helyzeteket.

Kedden megkezdődött a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportköreinek második fordulója. Az A csoportban a társrendező Lengyelország a kvartettet vezető oroszokkal csapott össze, sajnos nem csak a pályán.

A kiváló mérkőzést az oroszok uralták, és Dzagojev révén még az első félidőben vezetést szereztek. Ekkor úgy tűnt, simán lehozza a meccset a Szbornaja, de a lengyelek összekapták magukat és a szünet után Blaszczykowski egyenlített.

Végül egy ponttal gazdagodott mindkét válogatott, így az A jelű négyesben továbbra is az oroszok állnak az élen – 4 pont -, őket a csehek követik – 3 pont -, majd következnek a lengyelek – 2 pont -, és a sereghatjó a 2004-es Európa-bajnok Görögország egy ponttal.

Franciszek Smuda, a lengyelek trénere az iksz ellenére elégedett csapatával: “Most, hogy túl vagyunk két meccsen, az adrenalinszintünk alacsonyabb, viszont a nyomás nagyobb rajtunk. Ennek ellenére örülök az oroszok ellen elért döntetlennek, mivel esélyünk van továbbjutni.”

“Az utolsó csoportmeccsre, a csehek ellen már számíthatok a görögök ellen kiállított Szczęsnyre, és a kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódókra. A keddi találkozó bebizonyította, elég jók vagyunk ahhoz, hogy legyőzzük a cseheket” – zárta mondandóját a lengyel szövetségi kapitány.

“Jobbak voltunk a lengyeleknél. Nagyszerű mérkőzés volt, jól is játszottunk, de ha 40 ezer ember mögötted áll, komoly előnyhöz jutsz” – ezek már Dick Advocaat, az oroszok szövetségi kaptiányának szavai, aki csalódottságát fejezte ki az elpuskázott lehetőséget miatt.

“Hiába nyertük meg az első meccsünket 4-1-re a csehek ellen, kedden olyan volt, mintha idegenben lépnénk pályára. Ráadásul az egyenlítő találat elképesztő volt. Ennek ellenére, ha objektívan nézzük a találkozót, mindkét csapat keményen dolgozott, mégis nekünk voltak nagyobb helyzeteink, és kreatívabbak is voltunk.”

Az utolsó csoportmeccsen az oroszok a görögökkel találkoznak majd, míg a lengyelek a csehekkel néznek farkasszemet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik