Foci

A hollandok feltüzelve várják a németeket

van marwijk (van marwijk, )
van marwijk (van marwijk, )

Az Oranje szövetségi kapitánya feszült, míg a másik oldalon Joachim Löw nagyon higgadt a szerdai Hollandia-Németország szuperrangadó előtt.

Úgy tűnik, hogy három nap alatt sem múlt el a feszültség a holland válogatottnál, Bert van Marwijk kapitányon még a szerda reggeli sajtótájékoztatón is látszott, nehezen viselte a dánok elleni vereséget.

A mérkőzés után az Oranje labdarúgói kaptak hideget-meleget a holland sajtótól, ám van Marwijk megvédte játékosait. Nincs könnyű dolga a hollandoknak, hiszen a világranglista-helyezés alapján a dánok a B jelú kvartett leggyengébbje, a tőlük elszenvedett vereség nem kecsegtet sok jóval, főleg, hogy a szerda esti ellenfél Németország.

Ha a két csapat egymás elleni mérkőzéseit nézzük, parázs meccs várható, korábban világversenyen az 1974-es világbajnokság döntőjében a németek győztek, az 1988-as Eb-n a döntőbe jutásért küzdöttek, akkor a hollandok jutottak be a finálébe, majd meg is nyerték azt a szovjetek ellen.

A németek mellett szól, hogy nem is olyan régen barátságos meccsen 3-0-ra verték simán az Oranjét, míg legutóbb a Bayern München ellen is kikaptak, ahol szintén sok német válogatott játékos kapott szerepet.

“Természetesen egy ilyen nagy meccs előtt feszült a hangulat, főleg egy vereség után” – mondta a 60 éves szakember.

“A vereség után sok negatív kritikát kaptunk, de éppen ez az ami motivál bennünket, hogy a következő mérkőzésen már jobban szerepeljünk.”

Robin van Persie és Klaas-Jan Huntelaar vitája sem könnyíti meg van Marwijk dolgát, a két csatár nem jön ki egymással, ráadásul a lengyel média nagyon felkapta az ügyet.

Van Marwijk azt nyilatkozta, tudja, hogy a németeket hogyan lehet megverni, ám ezt nem árulja el, csak a csapatának.

“Az elmúlt évek egyik legfontosabb mérkőzésére készülünk. A németek nagyon erősek, de ettől függetlenül nem legyőzhetetlenek. Hogy hogyan verjük meg őket? Azt nem fogom elmondani, csak a csapatom tudhatja”.

A hollandoknál tehát már megvan a titkos győzelmi recept, a németek azonban magabiztosan várják a csatát, a Portugália elleni győzelmük már sorozatban a 12. volt tétmeccsen.

“Mindkét csapatnak fantasztikus játékosai vannak” – mondta Joachim Löw, a német szövetségi kapitány. “Nagyon gyors játékosaik vannak, a védelmünkre hatalmas nyomás fog nehezedni. Az egy az egy elleni szituációkra kell majd legjobban odafigyelnünk. Bármelyik védelemnek gondot okoznának a holland játékosok, és tudom, hogy a játékstílusuk a múlt heti vereség ellenére sem fog megváltozni, ugyanúgy a labdabirtoklásra fognak alapozni.”

Hollandia – Németország, 20:45, TV: m1

Harkiv, Metalist Stadion, vezeti: Jonas Eriksson (svéd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik