Foci

Elfogadták a Puskás-törvényt

Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)
Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)

Kormányzati döntés biztosíthatja, hogy 2016-ra felépüljön az új nemzeti stadion a jelenlegi Puskás Stadion melletti területen.

A beruházásért felelős kormánybiztos, Vígh László szerint még könnyebben és gyorsabban valósulhat meg az új nemzeti stadion építése azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukciójáról szóló törvényt.

A törvény értelmében egy a “sport- és kulturális igényeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat nyújtó épületegyüttes” jöhet létre a következő években a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion környékén, vagyis az úgynevezett Budapesti Olimpiai Központ területén.

A beruházás központi eleme az új nemzeti stadion felépítése, ami egy 65 ezer férőhelyes, az Európai Labdarúgó Szövetség előírásainak megfelelő multifunkcionális, vagyis a labdarúgás mellett más sportágak és kulturális események befogadására is alkalmas létesítmény lesz.

„A törvény elfogadásával felgyorsulhat az előkészítő munka, illetve a tervezés folyamata, így akár már 2016-ra elkészülhet az új nemzeti stadion” – hangsúlyozta Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a jelenlegi arénát nem bontják le, az megmarad atlétikai stadionnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik