Foci

Csak az edzők elégedettek a francia-angol meccs után

Laurent Blanc, Roy Hodgson (laurent blanc, roy hodgson, )
Laurent Blanc, Roy Hodgson (laurent blanc, roy hodgson, )

Laurent Blanc és Roy Hodgson is pozitívan értékelte Franciaország és Anglia 1-1-es döntetlenjét a labdarúgó-Eb-n.

A D csoport hétfői kora esti rangadója volt talán az idei Európa-bajnokság legpocsékabb mérkőzése, a második félidőben a donyecki közönség érthetően kifütyülte a két csapatot. A két szövetségi kapitány, Laurent Blanc és Roy Hodgson ennek ellenére igyekezett kiragadni a döntetlennel zárult összecsapás pozitívumait.

„Vegyesek az érzéseinek, de azt hiszem, az angolok is így vannak ezzel. Volt húsz jó percük, és az angol gól után szerencsére visszajöttünk a meccsbe, joggal egyenlítettünk, a második félidőben pedig egy második gólt is szerezhettünk volna a kevés helyzet ellenére is” – értékelt a lefújás után Blanc.

„Összességében a döntetlent fairnek tartom mind a két oldalról. Csalódott vagyok, amiért nem nyertünk, de legalább nem kaptunk ki, a vereségre nem szolgáltunk rá. Támadásban jók voltunk, és ami üdvözítő, hogy a védelem is rendben volt, ráadásul lap nélkül hoztuk le a meccset.”

„Természetesen elégedett vagyok a játékosaimmal” – kezdte mondókáját Hodgson. „A körülmények mind a két csapat dolgát megnehezítették, de mind a két fél nagyot küzdött. A félidőket jól kezdtük, de az első felvonás végén nagy nyomás nehezedett ránk és végül kapituláltunk. Örülök, hogy túl vagyunk ezen az összecsapáson, már a következő kihívásra koncentrálok.”

A találkozó összefoglalója:


A hétfői összecsapáson Anglia szerzett vezetést Lescott közeli fejesével, azonban még a szünet előtt egyenlített Samir Nasri, aki szépen lőtte ki a rövid alsó sarkot. Több örömünk azonban nem lehetett a mérkőzésben, a csapatok jobbára a középpályán birkóztak.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 1. forduló, D csoport

Donyeck, 52 ezer 518 néző Vezette: Rizzoli (olasz)

Franciaország – Anglia 1-1 (1-1)

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Evra – Nasri, Cabayé (Ben Arfa, 84.), A. Diarra, Malouda (Martin (84.), Ribéry – Benzema Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Anglia: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner, Gerrard, Parker (Henderson, 77.), Oxlade-Chamberlain (Defoe, 77.) – Young – Welbeck (Walcott, 91.) Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Gólszerzők: Nasri (39.) illetve Lescott (30.)

Sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik