Foci

Az ukrán kapitány megálmodta Sevcsenko dupláját

Andrij-Sevcsenko(210x140)(1).jpg (andrij sevcsenko, )
Andrij-Sevcsenko(210x140)(1).jpg (andrij sevcsenko, )

Erik Hamrén szerint Svédország rászolgált volna egy pontra az Ukrajna ellen 2-1-re elveszített mérkőzésen a labdarúgó-Eb-n.

Amint arról hétfőn este írtunk, Ukrajna nagy csatában verte Svédországot 2-1-re. Az északiak szereztek vezetést Zlatan Ibrahimovic második félideji találatával, azonban jött a veterán Andrij Sevcsenko és két fejessel eldöntötte az összecsapást. Ugyan a svédeknek akadt a végén több ziccere is, az eredmény nem változott, így a francia-angol ikszet kihasználva Ukrajna vezeti a D csoportot.

„Andrij nem hitte nekem, amikor elmondtam, hogy arról álmodtam duplázni fog” – avatott be mindenkit a kulisszatitkokba Oleg Blohin, Ukrajna szövetségi kapitánya. „Mi voltunk a jobb csapat az első félidőben, Zlatan Ibrahimovic kapufája ellenére is. Azt hiszem a svédek döntetlenre játszottak, inkább a kontrákra építettek. Kaptunk ugyan egy gólt, de köszönöm csapatomnak, hogy kettőt is szereztek végül.”

„Az utolsó percekben nem játszottunk jól, nagy volt rajtunk a nyomás. Svédország egy jó csapat, nehéz ellenük játszani. Azt hiszem a csoport többi csapatának a dolgát is megnehezítik majd. Ránk is két meccs vár még, a mostani sikerrel jó helyzetből várjuk a folytatást.”

„Elég érzelmes és fantasztikus egy este volt ez. Európa-bajnokságot játszani hazai pályán, nyitómérkőzést, és még nyertünk is 2-1-re. Ráadásul teljesen megérdemelten. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek és köszönöm a srácoknak, hogy ilyen jól játszottak” – mondta az este hőse, Sevcsenko.

Ibra-gólra Sevcsenko-dupla volt a válasz:


„Az első félidőben nem alakult ki jó játék, mert mind a két csapat ideges volt, így sok volt a hiba” – értékelt az érthetően csalódott Erik Hamrén. „Jobban kezdtük a második felvonást, magasabban játszottuk meg a labdákat, így több lehetőségünk is volt, és gólt is szereztünk. Ők aztán egyből egyenlítettek, majd náluk volt a momentum – ki is használták. A hajrában úgy játszottunk, ahogyan azt az elejétől szerettem volna, azt hiszem a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk volna.”

A csoport másik mérkőzése igen vérszegényre sikerült, Franciaország 1-1-et játszott Angliával. A mérkőzés összefoglalóját ITT, az edzői nyilatkozatokat pedig ITT olvashatod el.

Labdarúgó-Eb, D csoport, 1. forduló

Ukrajna – Svédország 2-1 (0-0)

Kijev, Olimpiai Stadion, 64 490 néző. Vezette: Cakir (török)

Ukrajna: Pjatov – Szelin, Hacseridi, Mihalik – Timoscsuk – Huszev, Jarmolenko, Nazarenko, Konopljanka – Voronyin (Rotany, 85.), Sevcsenko (Milevszkij, 81.). Szövetségi kapitány: Oleg Blohin

Svédország: Isaksson – Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson – R. Elm, Källström – S. Larsson (Wilhelmsson, 67.), Ibrahimovic, Toivonen (A. Svensson, 61.)– Rosenberg. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

Gólszerzők: Sevcsenko (55., 60.), illetve Ibrahimovic (52.)

Sárga lap: Källström (11.), Elm (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik