Foci

Ferenc császár lemondással fenyegetőzik

Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )
Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )

A játékosként és edzőként is világbajnok Franz Beckenbauernek az UEFA semmibe veszi a javaslatait, ezért kilépne a FIFA Task Force nevű bizottságából, amely a labdarúgás szabályrendszerének javításán fáradozik. A biztosítékot a lengyel-görög nyitómeccs bíráskodása verte ki.

Éles kritikát fogalmazott meg az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) szemben Franz Beckenbauer, aki nem érti, miért kell a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n is dupla büntetést alkalmazni piros lappal és 11-essel. A német szakember azzal fenyegetőzött, hogy lemond a nemzetközi szövetség (FIFA) szabálybizottságában betöltött posztjáról.

“Ha ennyire semmibe veszik a javaslatainkat, akkor nincs értelme egy olyan FIFA-testületben dolgozni, amely a futball javításán fáradozik. – írta a Bild hétfői számában Beckenbauer, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok lett. – Emiatt azon gondolkozom, hogy lemondok. Alibi-tisztségre nincs szükségem.”

A FIFA úgynevezett Task Force bizottságának vezetőjeként a német szakember és kollégái az elmúlt hónapokban többször is azt javasolták, hogy szüntessék meg a kettős büntetést a 16-oson belül történt enyhébb szabálytalanságok esetében.
Beckenbauer most azon háborodott fel, hogy a pénteki lengyel-görög nyitómeccsen (1-1) a spanyol játékvezető, Carlos Velasco Carballo piros lapot mutatott fel a hazaiak kapusának, Wojciech Szczesnynek, aki szabálytalankodott a büntetőterületen belül.“Szerintem csak 11-est kellett volna ítélni. Számomra ez azt jelenti, hogy az UEFA és a FIFA egymás ellen dolgozik.” – írta Beckenbauer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik