Foci

A spanyolok a száraz fűre fogták, az olaszok örülnek

balotelli, ramos (balotelli, ramos, )
balotelli, ramos (balotelli, ramos, )

Meglehetősen jó mérkőzésen játszott egymással döntetlent a spanyol és az olasz válogatott vasárnap délután a labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának nyitómérkőzésén. Lássuk, miként látták az edzők, a játékosok.

Hatalmas küzdelmet, szikrázó egy-egy elleni párharcokat hozott a csoportkörök egyik leginkább várt spanyol-olasz mérkőzése és nem mellesleg egy-egy gólt is.

Az olaszok a csereként beálló veterán, a 35 éves Antonio Di Natale szinte első labdaérintését követően előnybe kerültek a 61. percben. Az Udinese csatára Pirlo passzát értékesítette mesterien. A spanyolok három perccel később a furcsa húzásként a támadósor közepén helyet kapó Cesc Fabregas révén egyenlítettek. Apró érdekesség, hogy ezzel a döntetlennel megszakadt a spanyol válogatott 14 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, illetve Fabregas a 2008-as Európa-bajnokság nyitányán is eredményes volt.

A mérkőzést a magyar Kassai Viktor és aszisztens kollégái vezették nem mellesleg kiválóan

De lássuk miként értékeltek a kapitányok. „A spanyolok azt nyújtották, amire számítottunk, sokpasszos, labdabirtoklásra épülő játékukat játszották, mi viszont nem elégedtünk meg azzal, hogy csak a védekezéssel törődjünk. Ez volt az igazi olasz válogatott! Felvállaltuk az egy-egy elleni párharcokat, és akadtak komoly gólszerzési esélyeink, igaz, a spanyoloknak is – értékelt a mérkőzést követően Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány a Rai Sportnak. „Az utolsó, oroszok ellen vívott felkészülési mérkőzésünkhöz képest  igazi csapatként játszottunk. Ez az igazi olasz válogatott!”

A mérkőzés összefoglalója:



Vicente del Bosque
a spanyolok kapitánya rögvest arra adott rövid és egyszerű magyarázatot, miért éppen Cesc Fabregast szerepeltette a csatársorban: „Erre biztosan nem számított az ellenfél, Cesc gólt is szerzett, így elmondható, nem volt rossz döntés. Nyílt mérkőzést volt, bármelyik csapat nyerhetett volna, így az egy ponttal akár elégedettek is lehetnénk.” A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnoki címet szerző egykori Real-trénernek ez volt az első döntetlenje tétmeccsen. A vasárnapi, olaszok elleni találkozót megelőzően 30 meccsből 28 győzelem és két vereség állt a statisztikában.

A spanyol játékosok leginkább a pálya talajára fogták a döntetlent.  „Nem locsolták fel a pályát a mérkőzés előtt, és ez megtörte a játékunk folyamatosságát” – nyilatkozta Xavi. A fű állapota azért nem akadályozta meg őket abban, hogy majd kétszer annyit passzoljanak, mint az olaszok, Xavi egymaga több, mint 100 jó passzt jegyzett abból a 672-ből, amit a spanyolok összesen gurigáztak egymással. Az olasz csapat 341-szer ért labdába. Mégis 1-1 lett a végeredmény.
A mérkőzésről a sport24 tudósítását itt olvashatják.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport

Spanyolország-Olaszország 1-1 (0-0)

Gdansk, PGE Arena, 43600néző. Vezette: Kassai Viktor

Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso, Xavi, Busquets – Iniesta, Fabregas (Torres, 74.), D. Silva. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Olaszország: Buffon – De Rossi, Bonucci, Chiellini – Giaccherini, Thiago Motta (Nocerino, 90.), Pirlo, Marchisio, Maggio– Balotelli (Di Natale, 56.), Cassano. Szövetségi kapitány:Cesare Prandelli

Gólszerző: Fabregas (64.), illetve (Di Natale (61.)

Sárga lap: J. Alba (66.), Arbeola (84.), Torres (84.), illetve Balotelli (37.), Bonucci (66.), Chielllini (79.), Maggio (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik