Foci

Pikáns meccs lehet az ír-horvát

ír válogatott (ír válogatott, giovanni trapattoni, )
ír válogatott (ír válogatott, giovanni trapattoni, )

Az ír labdarúgó-válogatott 24 év után győzelemmel térne vissza az Európa-bajnokságon, de ehhez lesz egy-két szava a fanatizált horvátoknak.

A labdarúgó-Eb harmadik napján pályára lép az az ír válogatott, amely nem is olyan régen még a Puskás Ferenc Stadionban játszott a magyar válogatottal.

Akkor a 0-0 után még a 73 éves olasz szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni is elismerte, hogy csapata játéka nem volt megfelelő, a mieink 2-3 góllal is nyerhettek volna.

Írország tíz év után szerepel világversenyen, 24 éve nem volt ott az Eb-n. Most Horvátország ellen kell bemutatkoznia a C csoportban. Nem lesz egyszerű.

“Az elmúlt öt év alatt elértünk a világ legjobb tíz csapata közé a világranglistán. Csak két világversenyen nem voltunk ott a függetlenség kivívása óta, ez az egász ország számára felemelő érzés” – nyilatkozta Slaven Bilic, a horvátok kapitánya, aki megnézte Budapesten az ír csapatot.

Az ír csapatban összesen négyen vannak olyanok, akik jártak már világversenyen, a tíz évvel ezelőtti vb-n. Jó esélyük volt két éve is, de akkor Thierry Henry keze megakadályozta a pótselejtezőből való továbblépést a dél-afrikai vb-re.

“Minden feladat kihívás a számomra. Nagyon nagy köszönettel tartozom az ír embereknek, mert ők bíznak bennem” – így Giovanni Trapattoni, az írek kapitánya, aki az Eb-k történetének legidősebb trénereként fog az esti poznani meccsen a padon ülni.

“Ő Mr. foci, Mr. Juventus, Mr. Inter. Hatalmas figura, akit nagyon tisztelek. Ugyanolyan tökéletesen végzi a munkáját most, mint tette évtizedekkel ezelőtt” – dicsérte Slaven Bilic kollégáját.

Mindketten egyetértettek abban, hogy az első meccsnek nagy a jelentősége az ilyen tornákon.

Labdarúgó-Eb, C csoport

Írország-Horvátország 20 óra 45

Poznan, vezeti: Björn Kuipers (holland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik