Foci

Olsen büszke a csapatára, Maarwijk dühös

dán szurkolók (dán szurkolók, dánia, foci eb 2012)
dán szurkolók (dán szurkolók, dánia, foci eb 2012)

Fáradt, kevésbé motivált, elképzelés nélküli - ezekkel a jelzőkkel illetik a labdarúgó-Eb-t a dánok ellen vereséggel nyitó Hollandia játékát.

A lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság harmadik mérkőzésén máris megszületett az az eredmény, amelyre a kevésbé a sportágra figyelők is felkapják a fejüket.

Pedig sok nemzetközi szakember gondolta úgy, hogy Dánia meglepetést okozhat a csoportban. Ehhez képest a hazai szakértők (?) egyértelmű holland sikert vártak a B csoport nyitómeccsén.

A dánok Krohn-Deli góljával megverték az angol és a német bajnokság idei gólkirályát is felvonultató Oranjét. A mérkőzés élő, szöveges tudósítását itt elolvashatod.

“Boldog és büszke vagyok. Úgy gondolom, fantasztikus produkciót nyújtottunk. Mertünk játszani a focit a holland csapat ellen, akiknek természetesen akadtak helyzetei. De nekünk is, nem érdemtelen a sikerünk, hanem több mint megérdemelt” – mondta Morten Olsen, a dánok kapitánya, aki hozzátette, az önbizalom és a hit kérdéséről sokat beszéltek a fiúkkal már az Eb helyszínén.

“Tudtuk, hogy a hollandok kombinatív játékra képesek, nyomni fognak, de úgy érzem, most nem tudtak kibontakozni, mert tettünk róla. Az Eb előtt azt mondtuk, ha a három ellenfél közül legalább egyet le tudunk győzni, már nagyon nagy eredményt érünk el. Hittünk a saját játékunk sikerességében, és ez nagyon fontos, főleg egy olyan csapat ellen, mint amilyen Hollandia a maga sajátos stílusával. Azt is meg kellett mutatnunk, hogy megérdemelten vagyunk itt a tornán” – fejezte be értékelését Morten Olsen, aki szerint még van mit javítani a portugálok ellen a játékukon.

Bert van Maarwijk nem arról híres, hogy túlontúl szimpatikus nyilatkozatai és megnyilvánulásai lennének. Most sem feltétlenül ilyet tett:

“Ha egy olyan meccsen vagy túl, amelyiken te voltál a jobb, és vesztettél, a meccs végén egy kicsit meg kell állni. A végén mindent megpróbáltunk, de nagyon párás volt a levegő. Nem kifogásokat keresek ezzel, és a játékosokat sem hibáztathatom. Wesley Sneijder végigfutotta a találkozót, rengeteg labdát adott a támadóknak, más kérdés, hogy ezek rossz labdák voltak” – így a vb-ezüstérmes kapitány.

“Nem volt szerencsénk, a játékosok sokat tettek a győzelemért. A cserék és van Persie után még több helyzetünk volt. Most még inkább igaz, hogy Németországot le kell győznünk a folytatásban. Nem lesz egyszerű, de ez a cél, nem is lehet más” – mondta Maarwijk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik