Foci

Löw a Forma-1-hez hasonlította a foci-Eb-t

Mario-Gomez(210x140)(2).jpg (mario gomez, )
Mario-Gomez(210x140)(2).jpg (mario gomez, )

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon fontos, hogy egy világversenyen az első győzelem rögtön az első meccsen szülessen meg.

A labdarúgó-Eb legkomolyabb játékerőt képviselő csoportjában két 1-0-s győzelem született szombaton. Ugyanakkor amíg Dánia hollandok elleni győzelme meglepetésnek számít, a német-portugál találkozó végeredménye kevésbé.

A németek Mario Gomez góljával legyőzték a Pepe révén komoly kapufáig jutó portugálokat. A mérkőzés élő szöveges közvetítését itt olvashatod el.

Joachim Löw, a német válogatott kapitánya érthetően elégedetten nyilatkozott a meccs után: “Az Európa-bajnokság olyan, mint a Forma-1-ben versenyezni bemelegítő körök nélkül. Jó rajtot kell venned, el kell kapni rögtön a fonalat, és mi meg is nyertük az első mérkőzést. Mindkét csapat nagyon elszánt volt, kiváltképp a dánok győzelme miatt.”

“Mindkét csapat jól védekezett, de úgy érzem, mi többet tettünk támadásban a győzelemért. Tehettünk volna még többet is, de a lényeg a három pont megszerzése volt. Mario Gomez nagy szezont futott, sok gólt lőtt, ma egy helyzete volt, azt kihasználta. Két perccel korábban le akartam cserélni és Klosét behozni, de nem tudtam cserélni. Pedig sokat futott, úgy éreztem, elfáradt. Fontos volt, hogy ne vállaljunk kockázatos passzokat, hiszen egyetlen hiba végzetes lehet” – értékelt a német mester.

“Szomorú vagyok az eredmény miatt, összetett meccs volt, de tudtuk, hogy az lesz. Úgy érzem, az első félidőben erősebbek voltunk a németeknél minden tekintetben, és később is jól állt a lábán a védelmünk, a gólnál nem volt szerencsénk a helyezkedésnél” – véli Paulo Bento, Portugália szövetségi kapitánya.

“Ha megteszel mindent a győzelemért, veszthetsz, mi így tettünk. A németek ellen játszani nagyon energiát felemészt. Dánia kényelmesebb helyzetben van, mint mi, de nekünk csak saját magunkra kell majd koncentrálni a második fordulóban. Ha valaki, akkor mi voltunk azok, akik nem gondolták az Eb előtt senm azt, hogy a dánok a csoport leggyengébb együttese” – mondta Bento.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik