Foci

Esélyeshez méltóan kezdenének a hollandok

holland válogatott (holland válogatott, )
holland válogatott (holland válogatott, )

Szombat délután a B-csoport meccsei következnek a labdarúgó-Európa-bajnokságon: a hollandok a dánokkal meccselnek.

A pénteki sajtótájékoztatón Morten Olsen, a dánok szakvezetője elutasította a nem kívánt kérdéseket, és leszögezte, csapatára nagyon kemény párharc vár a Hollandok ellen.

“Valójában eléggé féltékeny vagyok, hogy nem vagyunk a hollandok cipőjében. Ők az egyik favoritok, erről szerintem fölösleges dolog vitatkozni. Kiváló játékosaik vannak mind a kezdőben, mind a padon, és pont ezért számukra nagy csalódás lenne az, ha nem nyernék meg a tornát. Ezzel szemben, ha mi egyáltalán továbbjutunk a csoportból, az már felér egy győzelemmel” – mondta Olsen.

A dánok egyébként 45 éve nem győzték le a narancsmezeseket: legutóbb a 2010-es világbajnokságon találkoztak, akkor 2-0-ra nyertek a hollandok.

“Nem mi vagyunk a csoport esélyesei, három erős ellenfelünk van. De ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk majd ki a pályára” – tette hozzá a dán szövetségi kapitány.

Bert van Marwijk, a hollandok mestere tudja, nagy feladat hárul majd a védelmükre az északiak ellen, főleg Mathijsen sérülése után.

“Egyetértek dán kollegámmal abban, hogy valószínűleg az ő csapata játssza majd az alárendelt szerepet. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzés lesz ez számunkra” – mondta Marwijk az esélyesebb csapat számára szinte kötelező mondatot, majd folytatta – Nem értek egyet azzal, hogy a játékosaim nagyképűen állnának neki a mérkőzésnek, hisz nagyon nehéz lesz. Van már tapasztalatunk ugyan a dánok ellen, hisz két éve sikerült megverni őket, de ez nem jelenti azt, hogy most is sikerül.”

Hollandia – Dánia, 18:00, B-csoport
Harkiv, Metalist Stadion, vezeti: Damir Skomina (szlovén)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik