Foci

Bárkit meg tudnak verni Ronaldóék

cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )
cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )

A németek edzője nagyra tartja a portugálokat, akik három meccses nyeretlenségi szériájukat törhetnék meg szombaton.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya óvatosan nyilatkozott a szombati mérkőzés előtt, úgy látja, hogy a portugál nemzeti tizenegy kemény ellenfél lesz a Nationalelfnek.

Saját csapatával kapcsolatban elsősorban a fiatalságot hangsúlyozta ki: „A fiatalságot, a dinamizmust és a minőséget kedvelem. Ezeket helyeztem előtérbe, akár a tapasztalat elé is. A labdarúgás nagyon sokat erősödött. Számít a tapasztalat, de már nem annyira, mint régen” – tette hozzá a németek edzője.

Ami pedig a Seleccaót illeti, Löw nem fukarkodott a méltató szavakkal: „Cristiano Ronaldo fantasztikus, egyedül képes lehet eldönteni egy mérkőzést, és még vannak náluk olyan játékosok, mint Nani és Pepe” – dicsérte szombati ellenfelüket.

A portugálok legutolsó három felkészülési meccsükön nem tudtak nyerni – februárban 0-0 a lengyelek vendégeként, csakúgy, mint májusban Macedónia ellen, majd egy hazai 3-1-es vereség a törököktől -, a németek ellen a támadó játék és a szervezettség fontosságát emelte ki Paulo Bento szövetségi kapitány.

Bátornak kell lennünk, ha vereségben gondolkodunk, úgy biztos nem fogunk jó eredményt elérni” – mondta az edző.  „Támadnunk kell, de szervezett formában. Mindenekelőtt erősnek, agresszívnak és összetartónak kell lennünk, főleg mikor elveszítjük a labdát” – szögezte le.

Természetesen a portugál edzőt is kérdezték a csapatában szereplő Real Madrid sztárjáról: „Ronaldo a világ egyik legjobb játékosa” – mondta. „Úgy fognak rá emlékezni, mint minden idők egyik legnagyobb focistájára, és nemcsak portugál  vonatkozásban.  Hogy lehet a torna sztárja? Elsősorban az a célunk, hogy nagyszerű csapattá kovácsoljuk a válogatottat, és csak ezután kerülhetnek fókuszba az egyének. Nagyon nehéz sztárnak lenni, ha nem áll mögötte erős közösség“.

Németország – Portugália, 20:45, B-csoport
Lviv, Arena Lviv, vezeti: Stéphane Lannoy (francia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik