Foci

Advocaat: a négy gól jelent valamit

dick advocaat (dick advocaat, )
dick advocaat (dick advocaat, )

A labdarúgó-Európa-bajnokság második mérkőzésén Oroszország simán, 4-1-re legyőzte Csehországot.

Nem erőltette meg magát a Szbornaja a csehek ellen. Annyit fociztak ki magukból, amennyi a győzelemhez, és négy gólhoz kellett, igaz, az utolsó 20 perc már csak örömjáték volt.

A pörgős találkozón az oroszok szerezték meg a vezetést, majd meg is duplázták az előnyüket. A cseheknek sikerült faragniuk a hátrányukon, és közel jártak az egalizáláshoz is, ám Dzagojev és Pavljucsenko góljai végül a biztos győzelmet jelentették az oroszoknak.

“Ha négy gólt lősz a csehek, az jelent valamit. Ennek ellenére mi több találatot is szerezhettünk volna. 2-1-nél ritmust kellett váltanunk, de bejött. A 4-1 kiváló eredmény az első meccsen. A játékosaimnak kemény szezonon vannak túl, így fontos, hogy naponta csak egyszer tréningezzünk. Iszonyatos megerőltetésnek voltak kitéve az idényben, ezért nem szeretném, ha valamelyik játékosomat elveszíteném. Kedden újabb mérkőzés vár ránk, és a lengyelek biztos nem adják majd magukat könnyen” – nyilatkozta a találkozó után a győztes hadvezér, Dick Advocaat.

“Jól kezdtük a meccset, többet birtokoltuk a labdát, mégis kikaptunk. Az orosz csapat ellen senki sem hibázhat. A szünet után változtattunk a játékunkon, és sikerült is szépítenünk, de az ellenfélnek ez nem okozott gondot. Három mérkőzést játszunk a csoportban, és minden találkozó fontos. Nem rajtoltunk jól, de van lehetőségünk javítani. Sőt, a következő két meccsen remélem nyerni fogunk” – összegezte a látottakat Michal Bilek, a csehek szövetségi kapitánya.

Az orosz válogatott a társrendező lengyelekkel játszik majd a következő fordulóban, míg a csehek a görögök ellen javíthatnak.

Lvivben, a szurkolói zónában a mérkőzés után verekedés tört ki, ugyanis a helyszínen lévő ukránok a cseheket buzdították, ezt pedig rossz néven vették az oroszok.

A lengyelek szomorkodtak, az oroszok verekedtek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik