Foci

A németek nyerték a türelemjátékot

Németország (németország, )
Németország (németország, )

A német labdarúgó-válogatott Mario Gomez fejesgóljával 1-0-ra győzte le Portugáliát az Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján. A luzitánok kétszer is a keresztlécet találták el.

Nem kényeztettek el minket a csapatok az első félidőben, a portugálok többnyire behúzódtak a saját térfelükre, a németek pedig komótosan szövögették a támadásaikat. Joachim Löw fiai veszélyesebbek is voltak, azonban a legutóbbi Eb-n ezüstérmest szerző gárda többnyire nem találta el a kapu felületét.

Már amikor mindenki a szünetre készülődött egy szöglet után Pepe vállalkozott lövésre, lövése telibe trafálta a keresztlécet, majd a gólvonalra pattant, végül pedig a mezőnybe vágódott. Ugyan a félidő végén felpörögtek az események, de kontinenstorna leggyengébb 45 perce volt ez.

Joggal bízhattunk a jobb folytatásban, azonban csalódnunk kellett, a csapatok továbbra is inkább a biztonságra törekedtek, így a nagy helyzetek továbbra sem sorjáztak. A 64. percben az addig kicsit szürkén teljesítő Cristiano Ronaldo előtt adódott lehetőség, azonban a visszaérő Boateng remekül szerelte a Real Madrid klasszisát.

A meccs összefoglalója:


A 72. percben aztán megtört a gólcsend, Mario Gomez rázta le magáról Pepét és a hosszú alsóba fejelte a labdát Sami Khedira ívelése után. A hajrában egyenlíthetett volna Portugália, Nani ívelt lövése után azonban újra kisegítette Manuel Neuert a keresztléc, majd a Bayern portása Varela közeli kísérletébe vetődött bele. Az eredmény már nem változott a továbbiakban, Németország 1-0-ra nyert.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a német-portugál meccsről.

A csoport másik mérkőzésén bombameglepetés született, Dánia ugyanis 1-0-ra legyőzte Hollandia válogatottját.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 1. forduló, B csoport

Lviv, 35 ezer néző, Vezette: Stéphane Lannoy (francia)

Németország – Portugália 1-0 (0-0)

Németország: Manuel Neuer – Mats Hummels, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Jérome Boateng – Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil (Tony Kroos, 87.), Thomas Müller (Lars Bender, 92.), Lukas Podolski – Mario Gomez (Miroslav Klose, 80.) Vezetőedző: Joachim Löw

Portugália: Rui Patricio – Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira – Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Silvestre Varela, 81.) – Nani, Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga (Nélson Oliveira, 70.) Vezetőedző: Paulo Bento

Gólszerző: Mario Gomez (73)

Sárga lap: Holger Badstuber (43.), Jérome Boateng (69.) illetve Hélder Postiga (12.), Fabio Coentrao (61.)

A csoport állása:
1. Dánia          1   1   –   –   1-0  3 pont
Németország     1   1   –   –   1-0  3
3. Hollandia       1   –   –   1   0-1  0
Portugália      1   –   –   1   0-1  0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik