Foci

Tragédia szemtanúja volt a lengyel válogatott sztárja

jakub-Blaszczykowski(960x640).jpg (Blaszczykowski)
jakub-Blaszczykowski(960x640).jpg (Blaszczykowski)

Jakub Blaszczykowski mindössze tízéves volt, amikor apja a szeme láttára végzett az édesanyjával.

Péntek este, a házigazda Lengyelország válogatottjának görögök elleni összecsapásával indul a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság. A lengyel válogatott középpályása, Jakub Blaszczykowski gondolatai mégis máshol járnak.

A Borussia Dortmund sztárjának a hazai pálya tragikus emlékeket idéz fel. Blaszczykowski tízéves volt, amikor a szeme láttára apja brutális kegyetlenséggel leszúrta az édesanyját. A labdarúgó szűkszavúan idézi fel azt a szörnyű éjszakát.

„Sokkot kaptam és öt napig ki sem keltem az ágyból. Évekig kérdezgettem magamtól, hogyan történhetett meg ez? Miért? Amíg élek nem felejtem el azt a szörnyű éjszakát.”

Blaszczykowskit, aki később a vallásban talált menedéket, a nagymamája vette magához. Édesanyjára pedig azóta is minden nap gondol. „Anyu velem marad örökre. Ha nehéz helyzetbe kerülök, és megoldódik a probléma, tudom, hogy ő segített nekem.”

A focista brutális apja tizenöt évet töltött börtönben, szabadulása után első útja az idő közben híressé vált fiához vezetett. Ám Blaszczykowski képtelen volt megbocsátani édesanyja gyilkosának, és még annak néhány évvel későbbi temetésére sem ment el.

Azóta a labdarúgó megnősült és egy kislánya is született. Az Európa-bajnokságon családja és szeretett nagymamája is szurkol neki, és a lengyel válogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik