Foci

Geráék új edzőt kaptak

Gera Zoltán (Gera Zoltán)
Gera Zoltán (Gera Zoltán)

Steve Clarke lett a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont foglalkoztató angol élvonalbeli West Bromwich Albion labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Miután Roy Hodgsont az Eb-résztvevő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki, a West Bromwichnak új edző után kellett néznie. Végül a döntés Steve Clarke-ra esett, aki korábban a Chelsea-nél és a Liverpoolnál is dolgozott már másodedzőként. A tréner két éves kontraktusának aláírását követően így nyilatkozott:

“Nagyon elégedett vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, mivel mindig is célom volt vezetőedzővé válni. Másodedzőként rengeteget tanulhattam a vezetőimtől, és ezt a tudást kamatoztathatom most. Minden menedzsertől tanultam valami újat, és egyre feljebb léptem, míg végül eljutottam idáig” – mondta a frissen kinevezett tréner.

Dan Ashworth, a West Brom sportigazgatója is örült az új edzőnek: “Boldog vagyok, és üdvözlöm Steve-et a klubnál. Miután Hodgsont kinevezték szövetségi kapitánynak, új menedzsert kellett találnunk. Úgy véljük, Steve tökéletesen megfelel erre a feladatra, és méltó utódja lesz majd Steve Hodgsonnak”.

Az ügynek magyar vonatkozása is van, hiszen a West Bromwichban futballozik jelenleg két magyar játékos is: Gera Zoltán és Fülöp Márton. Gera sérüléséből lassan felépül, remélhetőleg számít majd a középpályásra az új menedzser.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik