Foci

33 méteres szobrot állítottak az angol edző tiszteletére

Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )
Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )

Bár még szinte semmit nem nyert Roy Hodgson angol szövetségi kapitány, máris óriási szobrot állítottak tiszteletére. Vagy csak a franciák bosszantására.

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya “Roy a megváltó” címen 33 méteres szobrot kapott hazájában. A szobrot a Paddy Power fogadóiroda állította fel. Jellemző az angolok futballfanatizmusára az indoklás: mivel az iroda az edző személyében képzeli el az angol válogatott megváltóját, ezért döntöttek úgy, hogy a Rio de Janieró-i Megváltó Krisztus képére elkészítik a szobot.

Roy Hodgson – akit alig egy hónapja bíztak meg az angol válogatott irányításával – nyolctonnás változata Dover város tengerpartján fekszik, és tekintetét a csatornán keresztül az angolok örök ellenségére, a Lengyel-Ukrán Európa-bajnokság “D” jelű csoporjában legnagyobb ellenfelére, Franciaországra veti. A két csapat nem mellesleg június 11-én, 18 órától a csoport nyitómeccsét játssza Doneckben A kontinens partjairól is tisztán látható szobor elkészítésén két hónapig dolgoztak a mérnökök és szakemberek, de a felállításhoz is egy hétre volt szükségük, a szobrot két daru tartja.

Ekkora szobrot edző még nem kapott…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik