Foci

Robben nem akar többé vesztes lenni

robben (robben, )
robben (robben, )

A holland válogatott szélsője csalódást keltő szezon után újra a győzelem útjára lépne, elege van az ezüstérmekből.

A Bayern Münchennel három sorozatban is ezüstérmes lett Arjen Robben a 2011-2012-es szezonban: a Bundesligában, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is csak a második hely jutott neki. Ezt szeretné feledtetni egy Eb-győzelemmel, ami Hollandia első nemzetközi sikere lenne 1988 óra, akkor a Gullit, Rijkaard, Van Basten fémjelezte csapat megverte a szovjeteket a müncheni Eb-döntőben.

A holland elismerte, nem lesz könnyű elfelejtenie a BL-döntő hosszabbításában kihagyott büntetőjét, ráadásul hazai közönség előtt az Allianz Arenában, de szeretné Eb-győzelemmel kárpótolni magát, és a szurkolókat is.

“Nagyon izgatott voltam a szezon végén, ám a Bayernnel nem végződtek szerencsésen a dolgok. A BL-döntő hihetetlen volt, mély nyomot hagyott bennem. A kihagyott tizenegyesre mindig emlékezni fogok, de remélem a válogatottal minden jobban alakul majd. A Bayern szereplését csalódásként éltem meg, de most már arra kell koncentrálnom, hogy egy sikeresen fejezzem be az Európa-bajnokságot” – mesélt csalódottságáról és új céljairól Robben a goal.com-nak.

A BL-döntő összefoglalója:

A játékos az utóbbi két évben négy nagy döntőt is elveszített, 2010-ben szintén a BL-döntőt bukták el a Bayernnel, akkor az Inter ellen, majd nem sokkal később a dél-afrikai vb-döntőben is kikaptak Spanyolországtól. Ezután következtek az idei év ezüstérmei a német csapattal.

“Nem szeretem, amikor azt mondják, a döntő pillanatokban mindig hibázom, de az utóbbi időben sajnos ez történt. Most remélem, megtöröm ezt a rossz szériát az Európa-bajnokságon”. – folytatta a szélső.

A hollandok az Eb halálcsoportjába kerültek Németország, Portugália és Dánia mellé. Robben erről is kifejtette véleményét: “Nagyon kemény csoportba kerültünk, viszont el kell fogadnunk, ha meg akarjuk nyerni az Eb-t, akkor az első naptól kezdve meg kell küzdenünk a riválisokkal” – majd hozzátette: “Különleges lesz számomra a németek ellen játszani, hiszen jól ismerjük egymást, így nem lesz meglepetés. Egy komoly csata lesz majd a pontokért, és lélektanilag is fontos lehet, hiszen az Eb egyik esélyese ellen lépünk pályára”.

A szélső elmondta, készen áll arra, hogy az Eb-n is elvállaljon egy büntetőt.

“A nagy nyomás sohasem hatott rám, egyik csapatomban sem. Ha az edző azt akarja, hogy lőjjem a büntetőt, akkor lőni fogom. Profi vagyok, vállalnom kell”.

A hollandok június 9-én kezdenek Dánia ellen, négy nappal később Németországgal, majd június 17-én a portugálokkal mérkőznek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik