Foci

Már Varsóba is autópályán mehetnek a drukkerek

Donald Tusk (donald tusk, )
Donald Tusk (donald tusk, )

Egy nappal a lengyel-ukrán közös szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság előtt adták át a lengyel fővárosba vezető A2-es autópálya utolsó szakaszát.

A Berlinbe vezető útvonalon még Varsó környékén vannak olyan szakaszok, amelyekről hiányzik a burkolat utolsó rétege, ezért sebességkorlátozásokra kell számítani. Ezeket a részeket az Eb után lezárják, hogy még a fagyok előtt befejezhessék a munkálatokat.

Az autópálya minőségét a délelőtt folyamán Donald Tusk lengyel miniszterelnök is ellenőrizte, aki gépkocsival utazott a fővárostól nem egész 150 kilométerre fekvő Lódzba. A kormányfő forradalminak nevezte a változást, mivel ennek az útszakasznak a megtétele még az építkezés előtt közel két és fél órát vett igénybe, most pedig másfél óránál kevesebb idő is elég volt.

Az A2-es autópálya a nemzetközi E30-as út része, amely az írországi Corkból az oroszországi Omszkba vezet. Lengyelország területét egy csaknem 660 kilométeres útszakasz szeli át, amelynek jelenleg a német-lengyel határtól a fővárosba vezető része létezik. Varsót a lengyel-fehérorosz határral a tervek szerint 2020-ig sikerül összekötni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik