Foci

Xavi keményen bírálta a Real Madridot

Egyre nagyobb a feszültség a Barcelona és a királyi gárda között, ami a labdarúgó-Európa-bajnokságra is negatív hatással lehet.

A két rivális spanyol csapat minden jel szerint képtelen elásni a csatabárdot. A Barcelona és a Real Madrid közötti feszültség kézzel tapintható, ennek sem a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF), sem a szurkolók nem örülnek. A rossz hangulat a héten kezdődő Eb-re is rányomhatja a bélyegét, hiszen mindkét csapatból szerepelnek játékos a válogatottban.

A Barcelona egyik emblematikus figurája, Xavi a napokban azzal indokolta a kialakult helyzetet, hogy a Real Madrid nem sportszerű.

A középpályás úgy érzi, hogy a bajnokcsapatok mindig is tisztelettudóan viselkedtek. Xavi szerint a Real Madrid játékosai ezt nem teszik, és ez udvariatlanság. “Mi gratuláltunk nekik, amikor megnyerték a bajnokságot. Nagyon tisztelettel bántunk velük, de ugyanez fordítva nem történt meg” – mondta a Canal+ csatornán Xavi.

A középpályás hozzátette, nagyon meglepte, amikor Pep Guardiola bejelentette a távozását, de kijelentette hogy a Barca szívesen dolgozik együtt az új trénerrel Tito Vilanovával.“Nagyon meglepett, hogy Pep elhagyja a Barcelonát, de az egészet elmagyarázta nekünk, és teljesen érthetőek az indokai. Ez a csapat továbbra is nagyon erős, és Tito vezetésével még számos trófeát elhódít majd.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik