Foci

Fogynak az olaszok is, Balotelli dőlt ki

Mario Balotelli (mario balotelli, )
Mario Balotelli (mario balotelli, )

Az olasz labdarúgó-válogatott hétfői edzésén a Manchester City támadója a térdét fájlalta, emiatt korábban befejezte az edzést.

Az olaszok a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülnek, ám eddig nem túl sikeres felkészülésen vannak túl. Az elmúlt hétvégén Oroszországtól szenvedtek sima vereséget, a hétfői edzésükön pedig egyik csatáruk, Mario Balotelli sérült meg, Cesare Prandelli szövetségi kapitány ráadásul így is csatárgondokkal küszködik.

Az olaszok orvosi stábja vizsgálja Balotellit, hogy kiderítsék, mennyire súlyos a sérülés. Eközben Mattia Destro – aki a keretszűkítés miatt végül kimaradt az Eb-re utazók közül – készenlétben áll, hiszen amennyiben a Manchester Cityvel bajnoki címet ünneplő támadó térde nem jön rendbe, a mindössze 21 éves csatár kerülhet be a válogatottba. Destro a Sienában töltötte a szezont kölcsönben, 30 meccsen 12 gólt lőtt, ami nem is rossz termés ilyen fiatalon.

Prandellinek lehet, hogy új középhátvéd után is néznie kell, ugyanis az oroszok ellen Barzagli vádlija húzódott meg. A védőt az Inter játékosa, Andrea Ranocchia helyettesítheti majd.

Az olaszok csapatorvosa, Enrico Castellacci kifejtette, hogy rosszabb esetben akár 20 napot is igénybe vehet a játékos felépülése.

“24 órával az Eb előtt még behívhatunk új játékost a válogatottba a sérültek helyére, de megpróbálunk mindenkit egészséges állapotba hozni. Abban biztosak vagyunk, hogy rendbe tudjuk hozni, ám lehet, hogy nem az Eb-nyitányig”. – mondta Castellacci.

Olaszország a címvédő spanyolok ellen kezdi meg az Eb-t vasárnap, a lengyelországi Gdańskban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik