Foci

Kínkeserves világbajnoki győzelem

spanyol válogatott (spanyol válogatott, )
spanyol válogatott (spanyol válogatott, )

A spanyol labdarúgó-válogatott csak 1-0-ra tudott nyerni Kína ellen, míg a brazilok kikaptak Mexikótól felkészülési mérkőzésen.

A regnáló világ- és Európa-bajnok Spanyolország mindent megtett azért, hogy legyőzzék a kínai válogatottat, ráadásul a legjobb összeállításukban rohamozták a távol-keleti együttes kapuját.

A gól mégsem jött össze Xaviéknak, sőt, az első félidőben nem is nagyon dolgoztak ki veszélyes helyzetet. Ezzel ellentétben a szünet után fordult a kép, Iniesta előbb a felsőlécet lőtte telibe közelről, majd a 84. percben már pontosabb volt: ekkor nem a kaput célozta, hanem egy remek testcsellel levitte a labdát az alapvonalig, majd a második hullámban érkező David Silva elé passzolt, akinek annyi volt a feladata, hogy hat méterről a hálóba találjon (1-0).

A spanyolok így utolsó barátságos meccsükön nyerni tudtak, és várhatják az Eb-n az olaszok elleni nyitómeccsüket.

“Jól játszottunk, különösen a második félidőben. A helyzeteink is megvoltak, így megérdemelt a győzelem. Tudjuk, hogy a címvédés nehéz lesz, de mindent kihozunk majd magunkból, remélve, hogy senki sem sérül le a csapatból” – nyilatkozta a gólszerző Silva a mérkőzés után.

A spanyolok megszenvedtek a győzelemért:

Brazília számára nem volt ilyen örömteli a vasárnapi találkozó, ugyanis Mexikó egy félidő alatt eldöntötte a győzelem sorsát: Dos Santos és Hernandez két góljának köszönhetően elintézték a Neymarral és Hulkkal felálló Selecaót.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Spanyolország – Kína 1-0 (0-0)
Gólszerző: D. Silva (84.)

Brazília – Mexikó 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Dos Santos (22.), Hernander (33.-büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik