Foci

Visszatért a Lokiba Ibrahima Sidibe

A bajnok DVSC hároméves szerződést kötött a szenegáli Sidibével, aki négy és fél év után tér vissza a Lokihoz.

Ibrahima Sidibe Belgiumba igazolása előtt két és fél évig futballozott Debrecenben. A Loki 2005 nyarán igazolta le a szenegáli játékost, aki a klub történetének első afroamerikai labdarúgója volt – emlékeztet a dvsc.hu.

Első Debrecenben töltött idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett a közönségkedvenc támadó, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Európában először Ausztriában futballozott, volt a Wattens, a Tirol, Pasching és a Ried labdarúgója.

Az osztrákoktól igazolt 2005 nyarán Debrecenbe, innen 2008 januárjában a belga élvonalban szereplő Sint-Truidenhez szerződött, ahol kezdetben sérüléssel bajlódott, így az első fél évben nem sikerült betalálnia. A csapat kiesett az élvonalból, de rögtön vissza is került Sidibe hathatós segítségével, hiszen 21 gólt szerzett. Az azt követő évben a belga bajnokságban az azóta a Chelsea-be igazolt Lukaku mögött második lett a góllövőlistán 15 találattal.

Ibrahima Sidibe a legutóbbi szezonban a Beerschot AC és a Wasterlo csapatában szerepelt, és kilenc találatot szerzett. Belgiumi pályafutása alatt összesen 52 gólt lőtt.

Így könnyen lehet, hogy szenegáli csatárduó rohamozza majd az ellenfelek kapuját a bajnokságot veretlenül megnyerő Debrecennél: a Coulibaly-Sidibe páros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik