Foci

Gáláztak az argentinok, Uruguay pontokat hullajtott

lionel messi (lionel messi, )
lionel messi (lionel messi, )

Argentína magabiztosan, 4-0-ra legyőzte Ecuadort a 2014-es vb-selejtezők 5. fordulójában.

A dél-amerikai zóna listavezetője, Argentína nem kegyelmezett a vendég ecuadori alakulatnak, ugyanis szinte az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. A 20. percben előbb Agüero talált be, majd a 30. percben Higuain. Ez a két bekapott gól is megfogta volna a vendégeket, akik a forduló előtt az ötödik, rájátszást érő helyen álltak, ám az Albicelesta vágott még egyet: a 31. percben Messi is megrezgette a vendégek hálóját, így háromgólos előnnyel vonultak öltözőbe a hazaiak.

A folytatásban a különbség nem csökkent, sőt. A 76. percben a Real Madrid játékosa, Di Maria szerezte meg a negyedik találatot, így végül Argentína 4-0-ra nyert, és továbbra is a tabella élén állnak.

Egypontos hátrányból követi őket Chile, akik Bolíviában tudtak 2-0-ra nyerni, Aranguiz és Vidal góljainak révén, igaz, a második félidőben a játékvezető kiállította a bolíviai Gutierrezt.

A játéknap harmadik mérkőzésén sokáig úgy tűnt, Uruguay is tartja a lépést az első két helyezettel, ugyanis Forla gólja egészen a 84. percig a győzelmet jelentette volna a 2010-es világbajnokság negyedik helyezettjének, ám akkor Godin öngólja az egyenlítést jelentette Venezuelának.

Eredmények – vb-selejtezők, Dél-Amerika
Argentína – Ecuador 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Agüero (20.), Higuain (30.), Messi (31.), Di Maria (76.)

Bolívia – Chile 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Aranguiz (45.),  Vidal (84.)
Piros lap: Gutierrez (54.)

Uruguay – Venezula 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Forlan (38.) illetve Godin (84.-öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik