Foci

Skót vált skótot Birminghamben

Paul Lambert (paul lambert, )
Paul Lambert (paul lambert, )

A korábban a Norwich Cityt irányító Paul Lambert lett a Premier League-ben szereplő Aston Villa labdarúgócsapatának új menedzsere.

Május elején mi is írtunk róla, hogy a Norwich City elleni 2-0-s zakót követően az Aston Villa vezetősége megköszönte Alex McLeish vezetőedző munkáját és útilaput kötött a skót szakember talpára. Szó se róla, gyenge szezonon van túl a sérülésekkel tizedelt birminghami csapat, a gárda ugyanis mindössze hétszer tudott nyerni 38 forduló alatt, így csak a 16. lett.

Nem keresgélt sokat a Villa, ugyanis szombaton bejelentették Paul Lambert érkezését. Apró érdekesség, hogy a skót szakember is „hozzásegítette” elődjét és honfitársát a munkanélküliséghez, ugyanis éppen ő irányította a Norwich Cityt az idényben.

Lambert 42 esztendős, korábban profi szinten is focizott, középpályás volt. Játszott a St. Mirren, a Motherwell, a Celtic és a Livingston együttesében is, a BvB-vel 1997-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. A Livingstonnál kezdte edzői karrierjét, majd trenírozta a Wycombe Wandererst és a Colchester Unitedet is, mielőtt 2009-ben leült volna a Kanárik kispadjára. A Norwich-csel bajnok lett a harmadosztályban, tavaly pedig másodikként zárt a Championshipben, ebben a szezonban pedig bent tartotta az együttest az élvonalban.

A szakembernek egyébként volt egy kis huzavonája a Cityvel, ugyanis napokkal ezelőtt beadta a lemondását, ám azt a vezetőség nem fogadta el. A legfrissebb bejelentés szerint ugyanakkor végül belenyugodtak a távozásába a Norwichnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik