Foci

Hollandia nem kegyelmezett Észak-Írországnak

Robin van Persie (robin van persie, )
Robin van Persie (robin van persie, )

A labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő Hollandia 6-0-ra győzte le Észak-Írország válogatottját szombaton az Amsterdam Arénában.

Az oranje az egyik legnagyobb esélyesként utazik a lengyel-ukrán közös rendezésű tornára, a németalföldi együttes pedig tartott is egy laza erődemonstrációt szombaton este. A hollandok az első félidőben átgázoltak ellenfelükön, van Persie duplázott, valamint Sneijder és Afellay is betalált még a szünet előtt, így gyakorlatilag már 45 percnyi játék után eldőlt a meccs.

Fordulás után Afellay újra eredményes volt, majd gólt lövetett Vlaarral, Bert van Maarwijk együttese így gyakorlatilag kivégezte ellenfelét, 6-0 lett az összecsapás vége. Hollandia bivalyerős csoportba került az Európa-bajnokságon, a B jelű kvartettben Portugália mellett Németország és Dánia lesz Robbenék ellenfele.

Holland hatos a hálóban:


Egy másik Eb-szereplő, Horvátország is pályára lépett kora este, déli szomszédunk 1-1-et játszott Norvégiával. Eduardo a 79. percben szerzett vezetést, a skandinávok azonban egy 91. percben esett góllal egyenlíteni tudtak.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Hollandia – Észak-Írország 6-0 (4-0)
Gólszerzők: van Persie (12., 29. – 11-esből), Sneijder (15.), Afellay (37., 51.), Vlaar (78.)

Norvégia – Horvátország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Elyounoussi (91. – 11-esből) illetve Eduardo (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik