Foci

Alkalmassá tehető a Hidegkuti Stadion EL-meccsekre

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei szerint minden esély megvan arra, hogy az Európa Liga-selejtezőkörben az MTK a Hungária körúton játszhasson.

Pályabejárást tartottak a Hidegkuti Stadionban a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei, mely alapján kijelenthető: minden esély megvan arra, hogy az Európa Liga első, továbbjutás esetén a második selejtezőkör hazai mérkőzését az idén 100 éves stadionban rendezze meg az újra élvonalbeli kék-fehér klub, amely a Magyar Kupában döntőt játszott a Debrecennel.

A stadiont Horváth László, az MLSZ külső infrastruktúráért felelős szakértője, és Kabók József, a szövetség biztonsági szakreferense tekintette meg. Az MTK már előzetesen is végzett munkálatokat a rendezés érdekében, a két szakértő pedig további tennivalókra hívta fel a figyelmet.

“Az elvégzendő feladatok vállalhatók a klub számára, így minden esély megvan arra, hogy a stadion alkalmas legyen az Európa Liga első két selejtezőkörében a hazai meccsek megrendezésére és az NB I kiemelt kockázatú találkozóinak lebonyolítására – mondta Domonyai László MTK-vezérigazgató. – A továbbiakban az UEFA dönt a stadion sorsáról, vagy az MLSZ által beadott szakvélemény alapján, vagy az európai szövetség illetékeseinek helyszíni szemléje után, de az előírások alapján elmondható, hogy egy UEFA-bejárás esetén is minden esély megvan arra, hogy a Hidegkuti Stadion EL-meccseknek adjon otthont”.

Az MTK lehetséges ellenfelei az Európa Liga első selejtezőkörében

Aktobe (kazah), Bangor City (walesi), Birkirkara (máltai), Bohemians (ír),

Borac Banja Luka (bosnyák), Dacia Chisinau (moldáv), Differdange (luxemburgi),

Elfsborg (svéd), FK Baki (azeri), FK Szarajevó (bosnyák), Gomel (fehérorosz),

Hafnarfjördur (izlandi), Inter Baki (azeri), Jagodina (szerb), Kalmar (svéd), Kuopio (finn),

Lech Poznan (lengyel), Lenkoran (azeri), Levadia Tallinn (észt), Marijampole (litván),

Metalursg Liepaja (lett), MyPa (finn), NK Osijek (horvát), Olimpia Ljubljana (szlovén),

Pjunyik Jereván (örmény), Renova Dzsepcsiste (macedón), Rosenborg (norvég),

Rudar Pljevlja (montenegrói), Rusztavi (grúz), Senica (szlovák), SK Tirana (albán),

Stabaek (norvég), St. Patrick’s (ír), Streymur (feröeri), Tetovo (macedón), Twente (holland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik