Foci

Lenyomta Törökországot az U21-es válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Törökországot az Európa-bajnoki selejtezők 7. csoportjában.

A magyar U21-es válogatott már elszalasztotta annak lehetőségét, hogy kijusson az U21-es Európa-bajnokságra, a törökök azonban még harcban vannak a részvételért (a legjobb második helyre hajtanak), így éles meccsre volt kilátás. A mieink arra hajtottak székesfehérvári Sóstói Stadionban pénteken délután, hogy megszerezzék első pontjukat a selejtezősorozatban.

Az ősszel Isztambulban a Törökország korosztályos csapata 2-1-re tudott nyerni, a vendégek pedig a mostani meccsen is jelezték már az első félidőben, hogy a három pontért jöttek. A török gárda berendezkedett a magyar térfélre, Gulácsi Péter több nagy védéssel őrizte a gólnélküli állást.

Fordulás után még inkább nyomott a félholdas gárda, azonban hiába a sok helyzet, a gól csak nem akart összejönni nekik. Azért a mieink is próbálkoztak, majd a hajrában Bódi ívelését a csereként beálló Tischler fejelte le Gosztonyi elé, a Vidi fiatalja előbb talppal maga elé tette a bogyót, majd kissé kisodródott helyzetből a kapus felett a hálóba pörgetett.

A törökök megnyomták a hajrát is (meg volt egy kis kakaskodás is, a mérleg három sárga és egy piros lap), egyenlíteniük azonban már nem sikerült (sőt, Tischler növelhette volna az előnyünket), 1-0-s magyar győzelem lett a vége. Róth Antal csapata így az ötödik meccsén az első pontok mellett az első győzelmét is megszerezte a selejtezőben.

Eredmény – U21-es Európa-bajnoki selejtező

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gosztonyi (81.)
Piros lap: Cagiran (90.)

A magyar válogatott összeállítása: Gulácsi Péter (csk) – Sváb Dániel, Kálnoki-Kis Dávid, Kádár Tamás, Szolnoki Roland – Simon Ádám, Fiola Attila – Bódi Ádám (Balázs Benjamin, 87.), Kovács István, Gosztonyi András – Futács Márkó (Tischler Patrik, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik