Foci

Lampard biztosan nem megy az Eb-re

frank lampard (frank lampard, )
frank lampard (frank lampard, )

Frank Lampard, az angol labdarúgó-válogatott középpályása sérülés miatt kénytelen kihagyni az ukrán-lengyel Európa-bajnokságot.

A Chelsea-vel nem is olyan rég Bajnokok Ligáját nyert szupersztár a Háromoroszlánosok szerdai edzésén szenvedett combsérülést. A nemzeti együttes orvosi stábja csütörtökön vetette tüzetes vizsgálat alá Frank Lampardot, az eredmények ismeretében pedig az a döntés született, hogy a középpályásnak ki kell hagynia az Európa-bajnokságot.

„Nagy csapás ez a csapatnak, főleg, hogy Gareth Barry után már a második veterán dől ki a torna előtt” – mondta Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya. „Az orvos azt mondta, nem tudja garantálni, hogy Frank bevethető legyen a csoportmeccsek alatt, így foghíjas lenne a középpályánk. Nagyon sajnálom őt, jó formában volt és már nagyon várta a tornát.”

Szerdán már jelezte az angol szövetség, hogy amennyiben Lampard valóban kidől, úgy a Liverpool tehetséges fiatalja, a 21 esztendős Jordan Henderson kerül be a helyére. A sunderlandi nevelésért a nyáron megközelítőleg 20 millió fontot fizettek a Vörösök. Hendersont még megvizsgálják az UEFA orvosai.

Mint ismert, egy játékost így is mellőznie kell Hodgsonnak a csoportmeccsek alatt, Wayne Rooney ugyanis két tétmérkőzésre szóló eltiltást kapott a kontinentális szövetségtől, így Franciaország és Svédország ellen sem játszhat. Az ukránok elleni utolsó csoportmeccsen debütálhat az Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik