Foci

Utolsó meccsükön is kikaptak az U19-esek

Az U19-es labdarúgó-válogatott harmadik meccsén a németektől is kikapott az újvidéki Európa-bajnoki selejtező elitkörben, és csoportja utolsó helyén végzett.

A magyar korosztályos csapatnak nem sikerült jól az első két meccse az elitkörben, ugyanis Románia ellen már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, majd a szomszédok még kettőt berámoltak a magyar kapuba (4-0).

A házigazda szerbek ellen így mindent egy lapra tett fel Tuboly Frigyes csapata, ugyanis nyerniük kellett volna ahhoz, hogy megnyerjék a csoportot, és kijussanak a kontinensviadalra. A bravúr azonban nem jött össze, igaz, csak egygólos vereséget szenvedtek a magyar fiatalok.

Így az utolsó kör előtt már biztossá vált, hogy nem juthat ki az Eb-re az U19-es csapatunk. A németek azonban a szép búcsúnkat is elrontották, bár inkább saját magunkat sodortuk nehéz helyzetbe: a 27. percben emberhátrányba került a magyar válogatott Lang Ádám kiállítása miatt.

Ezt meg is büntették a németek, ugyanis az első félidő hajrájában kétszer is gólt ünnepelhettek: előbb Schulz talált be, majd Rankovic is eredményes tudott lenni. A lefújás előtt kaptunk még egy gólt, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Háromgólos vereségével Magyarország a csoport utolsó helyén végzett, miközben a szerbek mivel megverték a románokat,, kijutottak az Eb-re.

Eredmény – U19-es Eb-selejtező, elitkör, Újvidék, 3. forduló

Németország – Magyarország (2-0)
Gólszerzők: Schulz (42.), Rankovic (44.), Fullkrug (88.)
Piros lap: Lang (27.)

Szerbia – Románia 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Mitrovic (41., 77.-mindkettőt büntetőből), Ninkovic (45+3.)
Piros lap: Putanu (12.), Vatajelu (39.), Roman (76.)

A csoport végeredménye:
1. Szerbia, 7 pont /kijutott az Eb-re/
2. Németország, 5 pont
3. Románia, 4 pont
4. Magyarország, 0 pont

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik