Foci

Szombaton a Bayern Magyarországon játszik

Piliscsaba SE Öregfiúk - FC Bayern München Senioren labdarúgó mérkőzés lesz szombaton 18 órától.

Lesz valami diszkrét bája annak, amikor az FC Bayer München Senioren a Müncheni Olimpiai Stadionhoz, netán a Dortmundi Arénához szokott lábai szombaton délután kifutnak majd a piliscsabai focipálya kissé egyenetlen, vaskorláttal körbekerített gyepére.

Itt lesz a nagy meccs. Bár a környezet alpesi, a “sportplatz” mégsem
emlékeztet
az osztrák hatodosztály színvonalára (Fotó: www.piliscsaba.hu)

Mert bizony, bármily hihetetlen, a nemrégiben német bajnokság, német kupa és Bajnokok Ligája második helyén végzett bajor gárda öregfiú csapata vendégeskedik a pest közeli településen. Gáspár Csaba polgármester, aki egyben a szervező bizottságot is vezeti a sport24 kérdésére elárulta: „Hihetetlen megtiszteltetés számunkra, hogy az FC Bayern 45-68 év közötti játékosai elfogadták a meghívást. A 34 fős küldöttség – két csapatnyi játékos jön  – péntek délután érkezik, majd a polgármesteri hivatalban tartunk nekik egy fogadás és elszállásoljuk őket két helyi panzióban. Szombat délelőtt városnézés, délután pedig a nagyon várt mérkőzés lesz a program.”

Információk a meccsről:

Helyszín: 2081 Piliscsaba, Béla király útja 2., Focipálya
Időpont: 2012. június 2. szombat 18 óra
Jegy árak: felnőtt: 1000 Ft., gyermek, nyugdíjas: 500 Ft. Jegyek elővételben kaphatók: Big Shop, Piliscsaba, Fő út 19., Tel.: +36/20-965-7518; Nyírfa söröző, Piliscsaba, Kenderesi út 27., Tel.: +36/30-254-9046.

A polgármester konkrét összeállítás, sztárneveket még nem tudott mondani, annyi azonban biztos, hogy egy-két jól csengő nevű egykori spíler egész biztosan lesz a vendégcsapatban. Ennek megfelelően a pálya, a kispad és az öltözők felújítása, csinosítása már zajlik. Arra a kérdésünkre pedig, hogy egy ekkora sztárcsapatra mennyi néző lesz kíváncsi egyértelmű választ kaptunk: „Ezer jegyet nyomtattunk. Nemrég játszott itt a Fradi, akkor is megközelítőleg ennyi néző tudta körbeállni a pályát. Szégyen, nem szégyen tribününk sajnos nincs. Az öcsém Ausztriában egy falusi csapatban focizott. Még utcanevek sem voltak, de a „sportpatz” olyan volt, hogy az NB2-es csapataink szó nélkül elcserélnék. Piliscsaba 7600 fős település, több mint 100 gyermek sportol a pályán rendszeresen – közülük kerülnek ki a játékos felvezetők is. Miattuk örülök leginkább a labdajátékokat támogató Társasági Adó kedvezménynek, mert így mi is pályázhatunk, aminek segítségével legalább olyan körülményeket tudunk majd teremteni a sportolásra, mint az osztrák kisfalvakban.”

Egy biztos, FC Bayern München csapatai ritkán járnak Magyarországon. A jegyeket érdemes elővételben megvenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik