Foci

Olasz edző Kispesten

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a következő szezontól Marco Rossi irányítja majd.

A honvedfc.hu-n megjelent közlemény szerint Marco Rossi irányítja a 2012-13-as szezonban a fővárosi együttest. A Budapest Honvéd a negyedik helyen zárta a bajnokságot, ám mivel a Győri ETO-t eltiltották a nemzetközi kupaporondon való szerepléstől, a fővárosiak indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében.

Rossi a Torino csapatában nevelkedett, majd 1983-84-ben bemutatkozott az olasz élvonalban. Játszott a Bresciában és a Sampdoriában is, de kipróbálta magát idegenlégiósként, a mexikói America és a német Eintract Frankfurt gárdáját erősítette.

Edzősködni Görögországban kezdett, majd olasz alsóbb osztályokban dolgozott, mielőtt 2010-től Roberto Mancini konzulense lett. A Manchester City számára Európa szerte keresi és választja ki a tehetséges fiatalokat. Anyanyelve mellett angolul és spanyolul is jól beszél, de magyarul is szeretne megtanulni.

A Honvédot a szezon közben irányító Supka Attilát a PMFC-Matias kispadjával hozták kapcsolatba, így ha hinni lehet a zuhanyhíradónak, akkor hamarosan bejelenthetik a Mecsekalján a magyar szakember érkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik