Foci

Megvan a végleges ukrán keret

oleg blohin (oleg blohin, )
oleg blohin (oleg blohin, )

Oleg Blohin, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdettea június 8-án rajtoló labdarúgó Eb-n résztvevő keretet.

Az előzetesen meghirdetett 26 fős keretből kedden a kapus Oleksandr Bandura, a védő Vitaly Mandziuk és a középpályás Taras Stepanenki maradt ki.

Az ukránok Ausztriában léptek pályára barátságos mérkőzésen, és meglehetősen jól sikerült a kontinensviadalt megelőző utolsó előtti főpróba: nagyon simán, 4-0-ra nyertek a kék-sárgák az észtek ellen. Még egy mérkőzést vívnak az Eb előtt Sevcsenkóék: pénteken a törökökkel néznek farkasszemet.

Az ukrán válogatott június 11-én kezdi meg a menetelést az Eb-n a D-csoportban, akkor a svédekkel találkoznak, majd a franciák és az angolok következnek.

 

Az ukránok Eb-kerete
Kapusok: Andrij Pjatov (Sahtar Donyeck), Alekszandr Horjajinov (Metaliszt Harkiv), Makszim Koval (Dinamo Kijev)

Védők:
Alekszandr Kucser (Sahtar Donyeck), Jaroszlav Rakickij (Sahtar Donyeck), Vjacseszlav Sevcsuk (Sahtar Donyeck), Jevhen Hacseridi (Dinamo Kijev), Tarasz Mihalik (Dinamo Kijev), Jevhen Szelin (Vorszkla), Bogdan Butko (Ilicsivec)

Középpályások:
Alekszandr Alijev (Dinamo Kijev), Denisz Harmasz (Dinamo Kijev), Oleh Huszjev (Dinamo Kijev), Andrij Jarmalenko (Dinamo Kijev), Jevhen Konopljanka (Dnyipro), Ruszlan Rotany (Dynipro), Szerhij Nazarenko (Tavrija), Anatolij Tyimoscsuk (Bayern München)

Támadó:
Artyom Milevszkij (Dinamo Kijev), Andrij Sevcsenko (Dinamo Kijev), Marko Devics (Metaliszt Harkiv), Andrij Voronyin (Dinamo Moszkva), Jevhen Szjeleznjov (Sahtar Donyeck)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik