Foci

Készen állnak az olaszok és a dánok is

morten olsen (morten olsen, )
morten olsen (morten olsen, )

Kedden kihirdette az olasz és a dán szövetségi kapitány is az lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra utazó végleges, 23 fős keretét.

Az olaszoknál Cesare Prandelli keretszűkítése miatt néhány órával a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés előtt távozni kényszerül a csapat edzőtáborából Andrea Ranocchia, és Mattia Destro. A 24 éves Ranocchia felejthető szezonon van túl az Interrel, míg Destro már a bő keretbe kerülésével is meglepetést okozott, a fiatal játékos 12 gólig jutott az Ascoliban.

„Egy darabig úgy véltem, 6 támadót viszek magammal az Eb-re, de megváltozott a véleményem. Luxemburg ellen meglátjuk, mennyire van kész a csapat a tornára” – indokolt az olasz mester.

A keretben egyedül Giaccherini az, akinek még egyetlen alkalommal sem húzhatta magára az azúrkék mezt.

Az olaszok Eb-kerete
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Védők:
Ignazio Abate (AC Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino)

Középpályások:
Daniele De Rossi (AS Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Antonio Nocerino (AC Milan), Andrea Pirlo (Juventus) 

Támadók:
Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (AS Roma), Antonio Cassano (AC Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma)

A dánoknál az első számú kapus dőlt ki a sorból szombaton, Sörensennek a Brazília elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg a háta. Helyére Kasper Schmeichelt hívta be Morten Olsen, a korábbi remek kapus, Peter Schmeichel fiát.

„Nagyon szomorú vagyok, a selejtezők nagy részét végigvédtem, és úgy tűnt, következhet az 5. nagy nemzetközi tornám. Természetesen megértem, hogy túl nagy rizikó egy sérült kapust kivinni az Európa-bajnokságra, így annak ellenére, hogy fáj a kapitány döntése, meg tudom őt érteni” – nyilatkozta a sérült Sörensen.

A dánok Eb-kerete
Kapusok: Stephan Andersen (Evian Gaillard), Anders Lindegaard (Manchester United), Kasper Schmeichel (Leicester City)

Védők: Lars Jacobsen (FC Köbenhavn), Simon Kjaer (AS Roma), Daniel Agger (FC Liverpool), Andreas Bjelland, Jores Okore (mindkettő Nordsjaelland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar), Michael Silberbauer (Young Boys Berne), Daniel Wass (Evian Gaillard)

Középpályások:
William Kvist (VfB Stuttgart), Niki Zimling (FC Bruges), Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg (mindkettő Evian Gaillard), Lasse Schöne (NEC Nijmegen), Christian Eriksen (Ajax Amsterdam), Jakob Poulsen (Midtjylland), Michael Krohn-Dehli, Dennis Rommedahl (minkdettő Bröndby)

Támadók:
Nicklas Bendtner (Sunderland), Nicklas Pedersen (FC Groningen), Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland)

Az olaszok a C csoportban a címvédő spanyolok ellen kezdik meg az Eb-t, majd a horvátokkal és az írekkel meccselnek. Dánia a halálcsoportba került, ahol a németek, a hollandok és a portugálok várnak rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik