Foci

A francia bajnokság legjobbja a Chelsea-hez igazolt

eden hazard (eden hazard)
eden hazard (eden hazard)

Hosszas gondolkodás után Eden Hazard, a belga válogatott és a Lille szélsője hétfő este bejelentette, a londoni kékekhez igazol.

A belga tehetség a két nagy közösségi oldalon jelentette be: “a Bajnokok Ligája győzteséhez igazolok”.

Mióta a Lille-lel tavaly megnyerték a francia bajnokságot, több európai nagycsapattal hozták szóba a válogatott szélsőt, aki idén többször emlegette a Real Madrid és a Barcelona nevét is, mint lehetséges jövőbeli csapatát, ám nyár elejére ezek a kijelentések alábbhagytak, és Hazard bejelentette, a két manchesteri csapattal, valamint a friss BL-győztes Chelsea-vel is megállapodott, már csak a döntést kell meghoznia, hova igazoljon.

Végül a Manchester City, és a United is hoppon maradt, Hazard a londoniakat választotta, sokak szerint a kezdőcsapatban számolnak vele, emiatt döntött mellettük. Hazardért körülbelül 40 millió eurót kell majd Abramovicsnak fiztenie a franciáknak.

Hazard még mindig csak 21 éves, ennek ellenére a belga válogatottban már túl van a 27. válogatottságán, míg a Lille-hez 2007-ben igazolt 16 évesen, azóta 147 mérkőzésen 36 gólt szerzett.

A 2009-2010-es idényben a francia bajnokság legjobb fiatal játékosának választották, majd egy évvel később a felnőttek között is ő lett a legjobb. A legfiatalabb játékos, aki kiérdemelte ezt a címet, az idei szezonban pedig még rátett egy lapáttal: bár a Lille-lel ezúttal csak a bronzérmet sikerült megszereznie, 37 meccsen 20 gólt szerzett és 15 gólpasszt osztott ki a csapattársaknak. Cselei miatt sokan napjaink egyik legnagyobb ászához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják.

Nézzük meg, miért is akarta őt leigazolni több európai élcsapat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik