Foci

Még két évig Bilek marad a cseh kapitány

Petr-Cech(210x140)(1).jpg (petr cech, )
Petr-Cech(210x140)(1).jpg (petr cech, )

A Cseh Labdarúgó Szövetség 2014-ig, azaz a riói világbajnokság végéig meghosszabbított a szövetségi kapitány, Michal Bilek szerződését.

A 47 éves tréner 2009-ben vette át a nemzeti csapat irányítását, és vezetésével a csehek a selejtezők során megszerezték a csoportmásodik helyet a világ-, és Európa-bajnok spanyolok mögött, így pótselejtezőt vívtak Montenegróval.

Egy 2-0-ás és egy 1-0-s győzelem után kvalifikálták magukat a kontinenstornára, ahol majd az A-csoportban szerepelnek a társrendező Lengyelország, Görögország és Oroszország mellett.

“Ha sikeres vagy, akkor kellesz, ha nem, akkor mehetsz. Ez rossz hozzáállás. Ha megbízol valakiben, akkor tudatnod kell vele. Ezt tettük mi is: elmondtuk az edzőnek, a játékosoknak, a szurkolóknak” – nyilatkozta Miroslav Pelta, a cseh szövetség (CMFS) elnöke.

“Nagyon örülök az új szerződésnek. Meglátják, az Eb-n jól teljesítünk majd, és csapatként valami nagyot alkotunk” – ezek már a kapitány szavai.

A cseh válogatott pénteken Magyarország ellen lép pályára barátságos mérkőzésen, Prágában. Ez lesz Bilek legénységének az utolsó találkozója az Eb előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik