Foci

Coulibaly lett a gólkirály

A labdarúgó OTP Bank Liga30. fordulójában Videoton Nikolci-gól nélkül Újpesten győzött 2-0-ra, a Győr szintén 2-0-ra nyert Pápán.

Tét nélküli meccsen lépett pályára a Szusza Ferenc Stadionban a bajnoki második Videoton, mint ahogy az Újpest sem mozdulhatott el a 12. pozícióból. A meccs egyedüli tétje az volt, hogy Nikolic Nemanja megelőzi-e Adamo Coulibalyt a góllövőlistán.

A laza foci helyett az első félidő elég durvára sikerült, a székesfehérvári Caneirát egy brutális talaplásért ki is állította Bognár Tamás játékvezető, aki a szövegfelő Vidi-edzőt, Paulo Sousát is száműzte a kispadról.

A szünetig nem esett gól, utána az Újpest is elvesztette egy emberét: Pollák megkapta a második sárgáját. A gólokra az utolsó pecekig várni kellett, akkor a percekkel előbb beállt Milan Peric egy gyors duplával elrendezte az ügyet, a Vidi 2-0-ra verte az Újpestet.

A gólkirályság kérdése is eldőlt, mivel Nikolic nem talált be, 20 találattal a bajnok DVSC-TEVA francia légiósa, Adamo Coulibaly lett a legeredményesebb csatár.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Újpest-Videoton 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Peric (87., 89.)

Piros lap: Pollák (58.), illetve Caneira (19.)

Góllövőlista

20 gólos:
Coulibaly (DVSC)

19 gólos:
Nikolic (Videoton)

15 gólos:
Lencse (Kecskemét)

14 gólos:
Danilo (Honvéd)

13 gólos:
Peric (Videoton)

12 gólos:
Alves (Videoton)

11 gólos:
Bajzát (Pécs)

10 gólos:
Böde (Paks)


Pápán
a Győr matematikailag az ezüstért, gyakorlatilag viszont bajnoki bronzérmesként vendégszerepelt, a hazaiak már korábban biztosították élvonalbeli tagságukat.

Ezen a mérkőzésen is a cserejátékosok oldották meg a góltalanság problémáját. Az első félidőben mérsékelt veszélyben forogtak a kapuk, mindkét csapatnak akadtak lehetőségei.

A fordulás után a csereként beállt Varga Roland első labdaérintéséből megszerezte a vendégek vezető gólját, a hajrában Völgyi Dániel szintén frissen beállva ugyanezt a bravúrt mutatta be, így nyert Pápán 2-0-ra a Győr.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló
Lombard Pápa-Győri ETO 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Varga R. (61.), Völgyi (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik