Foci

Veretlenül lett bajnok a Debrecen

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában sem tudták legyőzni a Debrecent, így a hajdúságiak veretlenül ünnepelhetik a bajnoki címüket.

Mivel a Honvéd szombaton délután megszerezte a negyedik, Európa Liga selejtezőt érő helyet, így már csak egy kérdés maradt az OTP Bank Liga szombati játéknapjára: veretlenül lesz-e bajnok a Loki.

Nos, a válasz igen, veretlenül lettek bajnokok.

Ugyanis Mészáros már a 21. percben vezetéshez jutatta a hajdúsági alakulatot, és hiába küzdött a vendég Haladás, nem sikerült egyenlíteniük az első félidőben, pedig Halmosi többször is helyzetbe került, de Verpecz eszén nem tudott túljárni.

A szünet után is lendületben maradt mindkét csapat, helyzetek akadtak mindkét oldalon, mégis a hazaiak örülhettek. Coulibaly egy a DVSC-nek megítélt tizenegyest védhetetlenül bombázott a léc alá, így már 2-0 volt az állás.

A második félidő hátralévő részében komoly gólhelyzet már nem alakult ki, a Loki ráült a biztosnak tűnő eredményre, míg a Haladás is úgy tűnt, beletörődött a vereségbe.

2-0-s győzelmével a Debreceni VSC így veretlenül, 22 győzelemmel és 8 döntetlennel lett a 2011-2012-es OTP Bank Liga bajnoka, valamint a Magyar Kupa győztese.

Nagy volt az ünneplés a lefújás után (Fotó: MTI)

 

KERETES CÍME:

Debreceni VSC – Haladás 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mészáros (21.), Coulibaly (54.-büntetőből)

Debrecen: Verpecz – Nikolov (Bernáth, 76.), Simac, Mészáros (Máté, 80.), Korhut – Bódi, Ramos, Bouadla, Szakály – Coulibaly, Kulcsár (Nikolic, 69.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 84.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Iszlai, Rajos (Horváth A., 59.), Halmosi, Nagy G. – Ugrai (Oross, 59.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Sárga lap: Bouadla (68.), ill. Tóth P. (53.), Guzmics (67.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik