Foci

Nehezen, de kiharcolta az EL-indulást a Honvéd

Az OTP Bank Liga negyedik helyéért négy csapat hajtott az utolsó fordulóban: csatájukból a Budapest Honvéd került ki győztesen.

A legrosszabb, és egyben a legkönyebb helyzetben a Diósgyőr volt, ugyanis a miskolciak három ponttal voltak lemaradva az Európa Liga selejtezőt érő negyedik helytől, viszont ők kapták az utolsó körre a legkönyebb ellenfelet. A piros-fehérek a Vasast fogadták, és már 3 perc után vezetést szereztek Bacsa Patrik révén, majd a fiatal támadó a 16. percben kettőre növelte saját, és csapata góljainak számát.

Az angyalföldi gárda azonban nem adta magát könnyen, és Dajic, majd Tóth is betalált, de ez kevés volt az egálhoz, ugyanis Tisza is eredményes tudott lenni (3-2). A fordulás után újabb gól már nem született, így a piros-fehérek várták, mi zajlik a többi pályán.

41 ponttal állt a forduló előtt a Paks és a Kecskemét is, ám mindkét alakulat győzelme kevésnek bizonyult az európai kupaporondra való kilépéshez. A paksiak egy parádés és fordulatos meccsen 4-2-re legyőzték a Ferencvárost úgy, hogy már 2-1-re is vezettek a zöld-fehérek, azonban a hazaiak fordítottak, majd a szünetről kiérkezve 46 másodperc alatt még egyet bevágtak Jova kapujába (4-2).

A Kecskemét nem találta a fogást a Siófokon, így a vezető gólt egy szabálytalanságnak köszönhették: Lengyel hibája után tizenegyeshez jutottak a lilák, és Lencse nem tévesztett célt. Az emberelőny meghozta a második találatot is, Bertus révén már 2-0 volt az állás, majd a végeredmény, de ekkor már mindhárom csapat tudta, hogy sok babér nem terem nekik szombat délután.

Ugyanis a 43 pontos Honvéd sokáig úgy tűnt, nem szerzi meg a negyedik helyet, mivel az első félidőben még a Pécs vezetett. Azonban a szünetről kiérkezve szinte azonnal egyenlítettek a fővárosiak, de ugyanezt megtette Bajzát révén a Pécs is. Innentől azonban nem volt megállás, felszívták magukat a piros-feketét, és kétszer is mattolták a hazaiak kapusát, így végül hiába nyert mind a négy még versenyben lévő klub, a köztük lévő pontkülönbség nem változott, és a Honvéd szerezte meg a Győr kizárása miatt az Európa Liga selejtezőt érő negyedik bajnoki pozíciót.

 

Eredmények – OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló

Diósgyőri VTK – Vasas-Híd 3-2 (3-2)
Gólszerzők: Bacsa (3., 16.), Tisza (27.) illetve Dajic (19.), Tóth B. (36.)

Pécsi MFC – Budapest Honvéd 3-4 (2-1)
Gólszerzők: Frohlich (11.), Bajzat (22., 51.) illetve Tchami (1.), Ivancsics (49.-öngól), Délczeg (52.), Faggyas (60.)

MVM Paks – Ferencvárosi TC 4-2 (3-2)
Gólszerzők: Bode (10.), Kiss (35., 37.), Szatmári (46.) illetve Klein (19.), Oláh (20.)

FGSZ Siófok – Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Lencse (45.-büntetőből), Bertus (69.)
Piros lap: Lengyel D. (45.)

A bajnokság végeredménye a 4-7. hely között:
4. Budapest Honvéd, 46 pont
5. Kecskeméti TE, 45 pont
6. MVM Paks, 45 pont
7. Diósgyőri VTK, 43 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik