Foci

Immár végleges a hollandok kerete

bert van marwijk (bert van marwijk, )
bert van marwijk (bert van marwijk, )

Bert van Marwijk kijelölte a holland válogatott végleges, 23 fős keretét a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra.

A végleges keretszűkítésnek négy játékos, Vurnon Anita, Siem de Jong – mindketten az Ajax játékosai -, Adam Maher – AZ Alkmaar – és a PSV támadója, Jeremain Lens lett az áldozata.

A 23 fős csapatben mindössze két olyan játékost találunk, aki még egyszer sem húzhatta magára az Oranje felnőtt mezét: Luciano Narsingh és Jetro Willems.

A holland labdarúgó-válogatott még három felkészülési meccset vív az Eb előtt: szombaton Bulgáriával, szerdán Szlovákiával, majd jövő szombaton pedig Észak-Írországgal meccselnek. A kontinenstornán pedig a németek, a dánok és a portugálokon kell túljutnia a csoportból a hollandoknak.

 

A hollandok végleges kerete
Kapusok: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Védők: Khalid Boulahrouz (VFB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), Jetro Willems (PSV Eindhoven)

Középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (Sporting Lisboa), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV Eindhoven), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Támadók: Klaas-Jan Huntelaar (FC Schalke 04), Luuk de Jong (Twente), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik