Foci

Negyedosztályból az Európa-bajnokságra

(46).jpg ()
(46).jpg ()

Az angolok harmadik számú kapusa John Ruddy is megsérült, helyére Jack Butlandet hívta be Hodgson az angol negyedosztályból.

Ruddy a pénteki edzésen eltörte az ujját, így ő sem utazhat az Európa-bajnokságra. Roy Hodgsonnak továbbra sincs szerencséje, hiszen amióta ő az angolok szövetségi kapitánya, sorra dőlnek ki játékosai, így a 23 fős keret folyamatosan változik.

A Norwich City játékosának helyére a korábbi korosztályos válogatott Jack Butland kapott meghívót, aki jelenleg a Birmingham játékosa, ám az előző idényt az angol negyedosztályban töltötte kölcsönben a Cheltenhamnél. A mindeössze 19 éves hálóőr jövő héten csatlakozhat a kerethez, talán egy álma teljesül, hogy ott lehet az Eb-n, bár Joe Hart és Robert Green mögött nem valószínű, hogy szerepet kap majd a kapuban.

A Cheltenham kapusedzője, Steve Book a BBC-nek dicsérte a kapust: „Mindene megvan ahhoz, hogy klasszis kapussá váljon, azt gondolom, hogy ezt a Birminghamnél már 15 éves kora óta bizonyította. Fizikailag erős, már csak a megfelelő mennyiségű tapasztalatra van szüksége a kapuban, nagyobb mérkőzéseken is.”

Az angol szövetség közleményében tudatta, hogy Ruddy a norvégok elleni vasárnapi felkészülési meccsre még elutazik a kerettel, azonban utána visszatér a Norwichhoz. Danny Welbeck és Glen Johnson után tehát újabb sérült miatt fájhat Hodgson feje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik