Foci

Gyermeknap focigálával

gyerekfoci (gyerek futball)
gyerekfoci (gyerek futball)
Hagyományteremtő, nagyszabású tornát rendez szombaton, május 26-án az MLSZ Budapesti Igazgatósága (BLSZ). Az I. Budapesti Nemzetközi Pünkösdi Gyermek Futball Gálán héttől tizenöt éves korig hatvanhat csapat vesz részt, öt korosztályban, négy helyszínen.

Külön érdekesség, hogy gyermeknapon az U15-ösöknél csak lányok csapnak össze, ráadásul ez a kategória adja meg a gála nemzetközi jellegét is: Szlovákiából a Slovan Bratislava és a Duslo Sala, Horvátországból az Agram Zagreb leányfutballistái érkeznek a Béke térre, merthogy a lányok – köztük a Budapest válogatott – a csepeli stadionban mérkőznek.

A fiúk közül szintén Csepelen, a CSHC Sportpályán (Szentmiklósi út) rendezik a legkisebbek, azaz az U7-esek és az U9-esek küzdelmét, az U11-es korosztály képviselői a Pestszentimrei Sportpályán (Táncsics utca), az U12-eseké pedig a Szőnyi úti BVSC stadionban méri össze tudását.

A mérkőzések reggel kilenc órától kora délutánig tartanak. A lányok nagypályán mérkőznek, a fiúk a koruknak megfelelő, kisebb méretű pályákon csapnak össze. Hogy a játékkedvet fokozzák, a rendezők minden helyszínen – a csapatokat jutalmazó szokásos érmeken, serlegeken, okleveleken túl – minden csapatból megválasztják, illetve különdíjban részesítik a legjobb játékosokat.

A Pünkösdi gálából a BLSZ szeretne hagyományt teremteni. A tervek szerint, a tornát mostantól minden évben megrendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik