Foci

A FIFA-elnök nem szereti a büntetőpárbajt

(5).jpg ()
(5).jpg ()

Sepp Blatter a budapesti FIFA-kongresszuson jelentette be, hogy keresik az idei BL-t és Afrika-kupát is eldöntő tizenegyes-párbajok alternatíváját.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Sepp Blatter tragédiaként tekint a büntetőpárbajokra a futballban, ezért megkérte Franz Beckenbauert, a Bayern München tiszteletbeli elnökét, hogy keressenek egy új alternatívát a tizenegyesek elkerülése érdekében.

Beckenbauer a vezetője ugyanis a Football Task Force 2014 nevű testületnek, amelyet azért alapítottak, hogy szabályváltoztatásokat javasoljanak a labdarúgásban felmerülő problémák orvoslására.

„A futball tragikus, amikor a büntetőpárbajra kerül a sor – mondta Blatter. – A labdarúgásban nem lenne szabad, hogy egy az egy elleni párharcokkal dőljön el egy mérkőzés. Amikor a tizenegyesek jönnek, a futball egyszerűen lényegét veszti. Talán Franz Beckenbauer és a Football Task Force tud számunkra megoldást nyújtani, lehet, hogy nem ma, de a jövőben mindenképpen.”

A Bajnokok Ligáját büntetőkkel nyerte meg idén a Chelsea a Bayern ellen, ez már a 10. alkalom volt, hogy a BL így dőlt el, míg a januári Afrikai Nemzetek Kupáján is tizenegyeseket láthatott a közönség, Zambia győzte le akkor a nagy esélyes elefántcsontpartiakat.

A labdarúgó-világbajnokságokon eddig kétszer kényszerültek a csapatok szétlövésre: az 1994-es vb-n Brazília verte az olaszokat, míg emlékezhetünk rá, 2006-ban épp Olaszország múlta felül a franciákat.

Blatter pénteken, Budapesten beszélt terveiről a FIFA-kongresszuson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik