Foci

Töretlen a bizalom Conte iránt

További három évig Antonio Conte marad az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Juventusszal olasz bajnoki címet ünneplő tréner csütörtökön írta alá új kontraktusát, mely 2015-ig a torinóiakhoz köti. A Zebráknak minden okuk megvolt arra, hogy hosszabbítsanak a 42 éves trénerrel, ugyanis már első évében elhódította a Scudettót a fekete-fehérekkel.

“Nagyszerű nap ez a mai, az álmom folytatódik – mondta a 42 éves szakember. – Tavaly májusban a csapat vezetői egyértelművé tették, az a céljuk, hogy az együttes folyamatosan építkezve újra olyan sikeres legyen, amilyen a múltban volt. Idén sikerült megnyernünk a bajnokságot, a következő szezonban pedig már a nemzetközi porondon is komoly feladatok várnak ránk, s szeretnénk olyan jól szerepelni, mint most a bajnokságban.”

A Juventusszal játékosként több bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert Conte Luigi del Neritől vette át az együttes irányítását, s vezérletével a korábbi két idényben csak hetedik helyen végzett csapat veretlenül lett bajnok a Serie A-ban. A trénerrel a csapat eddig csupán egyetlen tétmeccset veszített el, múlt vasárnap az Olasz Kupa döntőjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik