Foci

Alaposan ráfázott a QPR fenegyereke

Joey Bartont, a Queens Park Rangers labdarúgócsapatának középpályását 12 mérkőzésre eltiltották, csapat akár el is adhatja a nyáron.

A 29 esztendős angol játékos mindig is heves vérmérsékletéről volt híres, ezúttal a Premier League utolsó fordulójában gurult el a gyógyszere. Joey Barton a Manchester City ellen végül 3-2-re elveszített mérkőzés 54. percében lekönyökölte Carlos Tévezt, ezért egyből pirosat kapott. A középpályás nem állt le, előbb fellökte Sergio Agüerót, majd le akarta fejelni Vincent Kompanyt, végül beszólt Mario Balotellinek.

Az Angol Labdarúgó Szövetség a kiállításért négy mérkőzésre, a másik két „mutatványért” pedig további nyolc találkozóra eltiltotta Bartont, akinek így összesen 12 PL-mérkőzést kell majd kihagynia. Angliában ez a legsúlyosabb büntetés pályán történt incidens miatt Eric Cantona kung-fu rúgása óta, mely még 1995-ben történt.

Barton ámokfutása a City ellen:

Mindez azt jelenti, hogy legközelebb novemberben számolhatna vele csapata, a Queens Park Rangers – ha még szeretne. A londoniak nem rejtették véka alá csalódottságukat, a szigetországi média pedig meg is pendítette, hogy a Rangers vagy a nyáron, legkésőbb pedig a januári átigazolási szezonban megválna a balhés labdarúgótól.

Barton hihetetlen egy figura, valamivel mindig felhívja magára a figyelmet. Még anno a nevelőegyesületénél, a Manchester Citynél előbb égő cigarettát nyomott Jamie Tandy szemébe, majd egy ízben egy edzésen úgy leütötte Ousmane Dabót, hogy utóbbi elájult. Ezért ki is tették a Citytől. 2008-ban a börtönt is megjárta, 77 napot kellett rácsok mögött töltenie, mert két rokonával megvert egy férfit egy gyorsétterem előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik