Foci

Minden idők legeredményesebb spanyolja kihagyja az Eb-t

David Villa (David Villa)
David Villa (David Villa)

Kedd este eldőlt, hogy David Villa, a Barcelona sztárja nem lehet ott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

A spanyol labdarúgás történetének legeredményesebb válogatott csatára – 82 mérkőzés, 51 gól – kedden felhívta a spanyolok szövetségi kapitányát, Vicente Del Bosquét, és közölte: nincs megfelelő állapotban, így kihagyja a közelgő Európa-bajnokságot – adta hírül a sport.es. David Villa még tavaly decemberben szenvedett sípcsonttörést a katari al-Szadd elleni klub-vb meccsen, már akkor eldőlt, kérdéses lesz játéka a júniusi kontinensviadalon.

Mivel Villa nem került megfelelő fizikai állapotba eddig, kénytelen lesz kihagyni az Eb-t, pedig mind csapattársai, mind a szövetségi kapitány visszavárta a támadót.

Így törte el Villa a lábát Japánban, a klubvilágbajnokságon

Miután Del Bosquéval közölte a hírt a csatár, a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalosan is közzétette: Villa kimarad az Eb-re utazó 23 fős keretből, melyet a kapitány május 27-én hirdet majd ki. Természetesen elmondták, amint felépül a játékos, számítanak rá, de egy ilyen komoly megmérettetésen, mint az Európa-bajnokság, csak 100%-os fizikai állapotban lévő játékosokra lesz szükségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik